Könnyebbé válhat kitakarítani a mobilos Gmailt

gmail e-mail email mobilozás üzenetküldés levelezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A böngészős felületen mindig is elérhető volt az abszolút esszenciális lehetőség.
Vágólapra másolva!

Folytatja a teljesen érthetetlenül hiányzó alapfunkciók beépítését a mobilappjaiba a Google. Most épp az androidos Gmailben adatbányászó egyik X-felhasználó (twitterező) tett szenzációs felfedezést, tizenhárom év után hamarosan gombnyomásra tömegesen kijelölhetőek lesznek a levelek az appban.

A Gmail webes felületén mindig is elérhető volt az összes kijelölése pipálós doboz, a használatával egyszerre kijelölhető az összes megjelenített e-mail, így azokon tömegesen törléshez, archiváláshoz, címkézéshez hasonló műveletek végezhetőek. A leggyakrabban vélhetően akkor veszik igénybe a felhasználók, mikor ki szeretnék üríteni a beérkezett üzenetek mappát, áthelyeznék a legtöbb vagy az összes benne lévő e-mailt a kukába.

A levelező androidos mobilappja szintén támogatja ezt a stílusú tömeges műveletvégzést, csak rá kell nyomni hosszan az egyik e-mailre, azonban utána egyenként kell kipipálni a többi e-mailt, mert érthetetlen okból nem áll rendelkezésre az összes kijelölése gomb.

Nagyon úgy tűnik, hogy a belátható jövőben végre megváltozik a helyzet, mobilokon is egyszerű lesz komolyabb takarításokat és átrendezéseket tartani a Gmail-fiókokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!