Az állítható magasságú íróasztal 7 legfontosabb előnye

Vágólapra másolva!
A túl sok ülés súlyosan káros egészségünkre. Azoknál az embereknél, akik naponta 6-10 órát ülnek, fokozott kockázata van a cukorbetegség, a szívbetegség, a hát- és nyaki fájdalom kialakulásának, valamint magas a korai halálozás kockázata is. Ezen kívül a folyamatos ülés nagyon kevés kalóriát éget el, és számos tanulmány összefüggésbe hozta a súlygyarapodással valamint az elhízással. A fenti problémák megelőzhetők, a kockázatok csökkenthetők az állítható magasságú asztallábak használatával.
Vágólapra másolva!

De mi is az az állítható magasságú asztalláb?

Az állítható magasságú íróasztal, más néven ülő-álló asztal, alapvetően egy olyan íróasztal, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen felálljon számítógépe előtt végzett, vagy ülő munkája közben és állva dolgozzon tovább. Az Okosasztal.hu többféle típust is forgalmaz.

Forrás: OKOSASZTAL

Számos modern változata létezik, de a legelterjettebb típusok az ún. elektromosan állítható magasságú asztallábak, vagy másképpen elektromos állítható magasságú asztalok.

Nagy előnyük, hogy az asztal síkjának emelését elektromos motorok hajtják, így pár másodperc alatt válthatunk az ülő munkavégzésből álló munkavégzésre és viszont. Az Okosasztal-nál kapható mindegyik asztal MEMÓRIÁS, tehát az íróasztal megjegyzi az Önhöz leginkább illő magasságot és nem kell beállítania minden egyes alkalommal, amikor használja.

Ezeket állítható magasságú asztaloknak vagy ülő-álló asztaloknak is szokták nevezni.

Forrás: OKOSASZTAL

Az állítható magasságú íróasztal használata számos egészségügyi előnnyel jár, de bizonyos kutatások kapcsolatba hozzák a szellemi teljesítmény növekedésével is.

Az ilyen típusú íróasztal használata nagyban kiküszöböli a túl sok ülés káros hatásait!

Íme az állítható magasságú íróasztal használatának 7 legfontosabb előnye, amelyeket a tudomány is alátámaszt.

Az álló munkavégzés csökkenti a súlygyarapodás és az elhízás kockázatát!

A súlygyarapodást az okozza, hogy több kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk.

Ezzel szemben, ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit beviszünk, akkor fogyni fogunk.

Bár az aktív testmozgás a leghatékonyabb módja a kalória gyors elégetésének, az is kalóriát éget el, ha a ülő tevékenységünk helyett állva dolgozunk.

Pl. egy ebéd utáni ülőmunkával összehasonlítva, az állva töltött ugyanannyi idő, több mint 170 további kalóriát éget el.

Ez majdnem 1000 plusz kalóriával többet éget el hetente csupán attól, hogy ebéd után egyszerűen csak állva dolgozik íróasztalánál.

Ez a kalóriakülönbség az egyik oka annak, hogy a hosszan tartó ülő életmód erősen összefügg az elhízással, az anyagcsere-, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel is.

Az állítható magasságú asztal használata csökkenti a vércukorszintet

Általánosságban elmondható, hogy minél magasabbra emelkedik a vércukorszintje étkezés után, annál rosszabb az egészsége.

Ez különösen igaz az inzulinrezisztenciában vagy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőkre.

Egy 10 irodai dolgozó bevonásával végzett tanulmány szerint az ebéd utáni 180 perces álló munkavégzés 43%-kal csökkentette a vércukorszint emelkedést, az ugyanennyi ideig tartó ülő munkához képest.

Mindkét csoport ugyanannyi lépést tett meg ezen idő alatt, ami azt jelzi, hogy a kisebb vércukorszint kiugrás inkább az állásnak volt köszönhető, mintsem az irodában történt egyéb mozgásoknak.

Egy másik tanulmány szerint, melyben 23 irodai dolgozó vett részt, azt találta, hogy a munkanap során felváltott 30 percenkénti ülő- és álló munkavégzés átlagosan 11,1 %-kal csökkentette a vércukorszint-kiugrásokat.

Az étkezés utáni ülés káros hatásai segíthetnek megmagyarázni, hogy a túlzott ülőmunka miért van összefüggésben a 2-es típusú cukorbetegség 112 %-kal nagyobb kockázatával.

Kiemelendő: az állítható íróasztal használata csökkenti a vércukorszintet, különösen az ebéd utáni munkaórákban!

Az álló munka csökkenti a szívbetegség kockázatát

Először 1953-ban vetették fel szakemberek azt, hogy az álló munkavégzés jobb hatással van a szív egészségére, valamint érrendszerünkre.

Egy tanulmány kimutatta, hogy az egész nap állva dolgozó jegy-ellenőröknél feleakkora volt a szívbetegséggel összefüggő halálozás kockázata, mint a buszvezető kollégáiknál.

Azóta a tudósok sokkal jobban megértették az ülésnek a szív egészségére gyakorolt hatásait, mivel a hosszabb ülőmunka akár 147 %-kal is növeli a szívbetegségek kockázatát.

Annyira káros, hogy még egy óra intenzív testmozgás sem pótolja az ülve töltött egész munkanap negatív hatásait.

Kétségtelen, ha több időt tölt el állva, az jót tesz szíve egészségének!

Kiemelendő: széles körben elfogadott tény az, hogy minél több időt tölt ülve, annál nagyobb a szívbetegség kialakulásának kockázata!

Az állítható íróasztalok csökkentik a derék- és hátfájást

A hát- és derékfájás az irodai dolgozók egyik leggyakoribb panasza.

Annak megállapítására, hogy az állóasztalok javíthatnak-e ezen, számos tanulmányt végeztek a hosszan tartó hátfájással küzdő alkalmazottakon.

A résztvevők 32 %-os javulásról számoltak be a több hetes állóasztal használata után.

Egy másik, a CDC által közzétett tanulmány megállapította, hogy az ülő-álló íróasztal használata 54 %-kal csökkentette a hát- és a nyaki fájdalmat már 4 hét.

Kiemelendő: számos tanulmány kimutatta, hogy az állítható íróasztalok drámaian csökkentik a hosszan tartó ülés okozta krónikus nyak- és hátfájást.

Az álló íróasztalok javítják a hangulatot és az energiaszintet

Egy 7 hetes vizsgálatban az állítható magasságú íróasztalt használó résztvevők kevesebb stresszről és fáradtságról számoltak be, mint azok, akik egész munkanapon ülve.

Ebben az időszakban az álló íróasztalt használók 87 %-a számolt be a nap folyamán megnövekedett teljesítmény- és energia szintről.

Amikor visszatértek régi íróasztalukhoz, az általános hangulat is leromlott a korábbi szintre.

Ezek az eredmények összhangban vannak az üléssel és a mentális egészséggel kapcsolatos szélesebb körű kutatásokkal, melyek az ülőmunka és a depresszió, valamint a szorongás fokozott kockázatával hozhatók összefüggésbe.

Kiemelendő: egy tanulmány kimutatta, hogy az állítható íróasztalok csökkentik a stressz és a fáradtság érzését, miközben javítják a hangulatot és az energiaszintet.

Az ülő-álló íróasztalok a termelékenységet is növelik

Az álló munkavégzés jótékony hatással van a szellemi teljesítményünkre is, hiszen testünk nem fárad úgy el, mintha ülnénk, ezért fittebbnek fogjuk érezni magunkat!

Egy fitt munkatárs pedig jobb teljesítményt nyújt, mely hosszú távon pozitívan befolyásolja a vállalat termelékenységét is!

Az Okosasztal vállalja komplett irodák állítható magasságú asztalokkal való berendezését, kialakítását számos nagyvállalati referenciával, egyedi asztallap színekkel és méretekkel!

Ha többet áll, tovább él!

Egyes tanulmányok szoros kapcsolatot találtak a túlzott ülésidő és a korai halál között.

Ez nem meglepő, tekintve az ülőmunka, a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek közötti szoros összefüggést.

18 tanulmány áttekintése megállapította, hogy a legtöbbet ülőknél 49 %-kal nagyobb a korai halálozás kockázata, mint azoknál, akik a legkevesebbet ülnek.

Egy másik tanulmány becslése szerint az ülésidő napi 3 órára csökkentése 2 évvel megnövelné az átlagos amerikaiak várható élettartamát.

Noha ezek a megfigyelési vizsgálatok nem igazolják az ok-okozati összefüggést, a bizonyítékok súlya azt mutatja, hogy a gyakrabban végzett álló tevékenység meghosszabbíthatja az életünket!

Kiemelendő: a kutatások azt bizonyítják, hogy az ülésidő redukálása csökkenti a korai halálozás kockázatát!

Itt az ideje, hogy állva dolgozzon!

Az okosasztal.hu webáruházban beszerezheti az Önnek leginkább megfelelő elektromos íróasztalt, vagy állítható asztallábat, egyedi színekben, számos kiegészítővel, 5 év garanciával, magyar ügyfélszolgálattal és gyors szállítási határidővel!

Forrás: OKOSASZTAL

Az Okosasztal vállalja komplett irodák állítható magasságú asztalokkal való berendezését, egyedi színekben, egyedi asztallapokkal és gyors telepítési határidővel!

Ha azt tervezi, hogy álló íróasztalt szeretne használni, javasoljuk, hogy az ülő és álló munkavégzés idejét 50-50 % arányban, azokat felváltva használja -> 30 perc álló munkavégzés után 30 perc ülőmunka, majd újra álló munka és így tovább.

ÁLLJON LE AZ ÜLÉSSEL, ÁLLJON KI EGÉSZSÉGE MELLETT!

Okosasztal.hu webáruház: https://okosasztal.hu

Ügyfélszolgálati telefon: +36 30 239 17 61

Legnépszerűbb asztalaink megtekinthetők: Liftoff Coworking iroda, 1066 Budapest, Weiner Leó u. 4, H-P 9-18 óra között (nem üzlet, csak és kizárólag asztal és asztallap minta megtekintés lehetséges!)