Máris itt az első komoly gond az új iPhone 15 mobilokkal

apple iphone 15
Közel 47 fok már tényleg kellemetlenül magas egy telefon esetében
Vágólapra másolva!
A vevők javánál vezetékes gyorstöltés során a telefon képes nagyon túlmelegedni.
Vágólapra másolva!

Szállingóznak a korai vevői tapasztalatok az iPhone 15 mobilok kapcsán, és máris fény derült egy kissé aggasztó jelenségre, látszólag mindegyik modell hajlamos a kellemetlen mértékű melegedésre. Az eddigi beszámolók alapján jellemzően vezetékes gyorstöltés során jelentkezik a gond, a nyomtatott áramköri lap egy csíkjából sugárzik szét az egész hátlapon a hő, de nagy rendszerigényű mobiljátékok futtatásakor és 4K videók rögzítésekor is észlelték a jelenséget.

A problémát a 9to5Mac egyik írója is tapasztalta, nála gyorstöltéskor melegedett aggasztóan az iPhone 15 Pro Max. Megfigyelése szerint 25-60% töltöttség között hevült a legjobban a készülék, míg 70% felett látszólag fokozatos hűlni kezdett, akkor már nem volt érintésre kellemetlenül forró.

A jelenséget a dél-koreai BullsLab YouTube-csatorna házigazdája hőkamerával dokumentálta, nála közel 47 Celsius-fokig melegedett a tesztmobil. Időközben Ming-Chi Kuo piacelemző is kérdezősködni kezdett az ügyben, a forrásai szerint az iPhone 15 Prók esetében a könnyítési kísérletük okozhatta a gondot, a kisebb hőcserélő és a titán váz együttes hatása miatt melegedhetnek jobban az elődeiknél.

Az elektronika és az Li-Ion akku számára a 45-50°C még bőven elfogadható hőmérséklet, ilyen mértékű melegedéstől elméletileg semmi bajuk sem lesz a komponenseknek. Inkább csak a mobilozók számára lehet kellemetlen, mikor érzésre kellemetlenül forrónak találják a telefonjukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!