Így töröltethetjük el a YouTube büntetőpontjainkat

nikon z30 youtuber vlogger kamera fényképezőgép
Nikon Z30
Vágólapra másolva!
Csak a releváns oktatóanyagot kell átnézniük a hibázott feltöltőknek.
Vágólapra másolva!

Könnyen bajba kerülhetnek a YouTube-ra tartalmakat készítők, teljes jóhiszeműség mellett is belefuthatnak olyan helyzetekbe, hogy a szolgáltatás a közösségi irányelvek megsértésével vádolja őket. Az első esetben csak figyelmeztetés jár ezért, de utána már ideiglenes korlátozásokat is kap a csatornájuk, 90 napon belül három figyelmeztetés pedig a csatorna törlését vonzza maga után. A figyelmeztetések jogosságát vitathatják az alkotók, ilyenkor a YouTube egyik moderátora dönti el, hogy jogos volt-e a büntetőpont, a gépi moderációs rendszerek miatt nem szokatlan a téves büntetgetés.

Nem nehéz belefutni egy-egy szabálysértési figyelmeztetésbe Forrás: Nikon

Most a YouTube új rendszert jelentett be az akaratlanul tilosban járók számára, egy figyelmeztetés befutása esetén a feltöltők képesek áttekinteni a szolgáltatás szabályzatának vonatkozó részét, mire automatikusan „törlődik" a figyelmeztetés a csatornájukról. Viszont ha ezután 90 napon belül újból ugyanazért a típusú szabálysértésért kapnak figyelmeztetést, akkor újból aktiválódik a büntetőpontjuk.

A YouTube szerint a videókat feltöltők java számára kényelmes lesz az új rendszer, az egyszer valamiért figyelmeztetésben részesültek 80 százaléka nem kap többé megrovást ugyanazért a típusú gondért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!