A legnépszerűbb kézikonzolt másolja a Lenovo

lenovo legion go kézikonzol játékkonzol
Lepattintható kontrollereket kapott a Lenovo Legion Go
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott képeken pózol Legion Go, valahonnan ismerős a formaterve.
Vágólapra másolva!

A Valve Steam Deck és az ASUS ROG Ally után nagyon hamarosan újabb kézikonzol kerülhet piacra, várhatóan a következő hetekben a Lenovo Legion Go is csatlakozik a hamvaiból váratlanul feltámadt termékkategória kínálatához.

Lepattintható kontrollereket kapott a Lenovo Legion Go Forrás: Windows Report

Az eszközről nemrég már érkeztek pletykák, de kevés érdemi információ volt bennük. Most alaposan megváltozott a helyzet, a Windows Reporthoz idő előtt eljutottak a Legion Go sajtófotói, a Nintendo Switch után szabadon ez is az oldalairól lepattintható kontrollereket kapott.

A kézikonzol specifikációiról keveset tudni, állítólag 8 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, a spekulációk szerint AMD Ryzen 7040 rendszerlapka dolgozhat benne, Windows 11-et futtathat. A képeken látszik, hogy joystickok körül RGB díszvilágítás van, a háttértára memóriakártyával bővíthető, fülhallgató audio Jackkel is rádugható, ellátták touchpaddel, továbbá két USB-C port van rajta.

Több extra gomb is található a kontrollereken Forrás: Windows Report

A használatát egy hátuljából kipattintható asztali kitámasztó teheti kényelmesebbé, felette pedig komoly méretű hűtőrács kapott helyet, hogy kevésbé szoruljon meg a burkolat alatt a termelt hő. Nagy érdekesség, hogy kontrollereken nem csak a szokásos két ravasz található, az extra gombok feltehetően programozhatóak.

Asztali kitámasztó és óriási szellőzőrács uralja a gép hátlapját Forrás: Windows Report

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!