Megnehezíti a zaklatók dolgát az Instagram

fiatal nő lány mobilozás fotózás okostelefon közösségi média smartphone young girl woman social media
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Korlátozta az üzenetküldési kérelmek számát és tartalmát a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Folytatja a zaklatók elleni fellépést az Instagram, a felhasználók biztonságának javítását célzó kezdeményezésének keretében most az üzeneteket küldözgető zaklatók és csalók leszerelésében kezd aktív segítséget nyújtani a felhasználók számára.

Az őket nem követő felhasználóknak mostantól egyetlen üzenetet küldhetnek a chatelni próbálók, és abban is csak írott szöveg lehet Forrás: Instagram

A jelenlegi körben két változtatást kezdett univerzálisan aktiválni a szolgáltatás. A fontosabbik, hogy a felhasználók chatelési szándék esetén egyetlen kapcsolatfelvételi felkérését küldhetnek az olyan személyeknek, akik nem követik a felhasználói profiljukat. Eddig nem volt ilyen korlátozás, így a chatelni kívánók rámenősen spamelhették az áldozataikat, hátha azok végre jóváhagyják a kommunikációt.

A másik fontos fejlesztés, hogy a kapcsolatfelvételi kérelmekbe kizárólag szövegek írhatóak, nem lehet többé képeket, videókat, hangüzeneteket csatolni hozzájuk. A szolgáltatás szerint ez főként a nők számára előnyös, hiszen a zaklatásban részesültek gyakran már a kapcsolatfelvételi kérelemben kaptak nemkívánatos tartalmakat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!