Sokba kerülne a német vasútból kipakolni a Huawei-t

Huawei
Vágólapra másolva!
Továbbra is terítéken a Huawei kitiltása a német hálózatokból: ez igen sokba, 400 millió euróba kerülne a helyi állami vasútnak.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta lehet hallani, hogy Németországban terítéken van a Huawei kitiltása a hálózatokból. A Spiegel magazin jelentése szerint ha valóban meglépik ezt, akkor a német vasútnak súlyosan a zsebébe kell nyúlnia: az üzemeltető kénytelen lesz 400 millió eurót elkölteni az eszközcserékre, ha minden Huawei alkatrészt le akar váltani az infrastruktúrájában.

Huawei Forrás: CNBC

Belsős dokumentumok szerint 5-6 évvel csúsznak majd a vasúttársaság projektjei, amennyiben erre a lépésre kényszerülnek rövid távon. A helyzetet rontja, hogy tavaly év végén egy 64 millió dolláros szerződés keretében Huawei technológiával kezdtek új hálózatot építeni.

A német vezetés állítólag még mindig vizsgálja, hogy tiltsa-e ki a Huawei és a ZTE egyes (vagy összes) alkatrészét a telekomhálózatokból. Az USA is ösztönzi egyes források szerint a lépést, de egyébként is tartanak attól, hogy kínai cégek befolyásolhatnák a kritikus infrastruktúrát. Kína és a Huawei szerint a vádak alaptalanok.