Eltűnnek Európából az egyik nagy számítógépgyártó laptopjai

fujitsu lifebook a3510
Fujitsu Lifebook A3510
Vágólapra másolva!
Kivonul Európából a Fujitsu személyi számítógépes üzletága. Ezentúl a szerveres és adattárolós ügyfelekre fog összpontosítani a vállalat.
Vágólapra másolva!

Hamarosan újabb régi motoros számítógépgyártó int részlegesen búcsút Európának, a The Register megkeresésére a Fujitsu megerősítette a kliensoldali eszközök értékesítésnek befejezését a kontinensen.

Nem éri meg az európai piacon számítógépek forgalmazásával bajlódnia a Fujitsunak Forrás: Fujitsu

A jelenlegi tervek szerint a gyártó 2024 áprilisától fejezi be a Lifebook és a Celsius laptopok, továbbá az Esprimo asztali számítógépek forgalmazását. A kilépés időpontjában esetlegesen meglévő szerződéses kötelezettségeit természetesen teljesíteni fogja, ezt követően a szerveres és adattárolós üzletágakra fókuszál majd Európában.

A Fujitsu döntése nem nevezhető nagy meglepetésnek, a vállalat az átlagos fogyasztók helyett már régóta az üzleti ügyfeleknek próbálta értékesíteni a hordozható és asztali számítógépeit, a jelek szerint erősen moderált sikerrel. A cég kiemelte, hogy a döntés csak az európai piacot érinti, a világ egyéb tájain nem fejezi be a számítógépek értékesítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!