Segít leszámolni a levélszeméttel a Firefox

laptop nő home office
Vágólapra másolva!
Gyárilag bekerül a böngészőbe az eldobhatós e-mail-címek generálása.
Vágólapra másolva!

Hasznos fejlesztés válik elérhetővé a következő hetek során a Firefoxot használók számára, képesek lesznek a webhelyekre való regisztrációkor, a hírlevelekre való feliratkozáskor, vagy épp a kuponkódok igénylésekor a valódi e-mail-címük helyett egy eldobhatósat megadni a webes felületeken. Ennek köszönhetően ha valahonnan elkezd özönleni a levélszemét a postafiókjukba, akkor letilthatják azt az eldobhatós címet, amire jönnek a spam levelek, ezzel egy csapásra megoldva a problémát.

Vonzó lehet az akciós kuponkód az e-mail-cím megadásáért cserébe, de bosszantó spamáradathoz vezethet Forrás: Shutterstock

A funkció nem újdonság, a Mozilla csupán a jó ideje elérhető Firefox Relay szolgáltatását integrálja be közvetlenül a böngészőjébe. Ennek a kényelmes használatához eddig kiegészítőt kellett telepíteni a böngészőbe, a Firefoxot használók többsége jó eséllyel nem is tud a létezéséről.

Az ingyen is használható Firefox Relay egy levéltovábbító, a benne generált eldobhatós e-mail-címekre érkező leveleket továbbítja a felhasználók valódi e-mail-címeire, ezzel elmaszkolva a valódi címeiket az internetes szolgáltatások elől.

A Firefoxba közvetlenül beépített Relay szolgáltatás csak az olyan felhasználók számára lesz elérhető, akik a szintén opcionális Firefox-fiókkal használják a böngészőjüket. Ezzel felhős biztonsági mentés készíthető a Firefoxban lévő adatokról (például könyvjelzőkről, név-jelszó párosokról, előzményekről), plusz a Firefox több eltérő eszközön való használata esetén szinkronizálhatóak vele a böngészők között az adatok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!