Tovább könnyíti a Chrome elhagyását a Firefox

acer chromebook 317 google chrome os laptop notebook home office távmunka
Acer Chromebook 317
Vágólapra másolva!
Hamarosan a használt bővítményeket is be tudja majd importálni.
Vágólapra másolva!

Szubjektív okok is alaposan megnehezíthetik a böngészők közti váltást, hát még mikor a felhasználók objektíven belakják az akár évek óta használtat. A problémát már évtizedekkel ezelőtt felismerték a böngészők fejlesztői, lehetőséget kínálnak a riválisaikban tárolt adatok importálásra, az újdonsült felhasználók így pillanatok alatt átvihetik az előző böngészőjükből a könyvjelzőkhöz, a böngészési előzményekhez, a mentett belépési adatokhoz hasonló információkat az újba.

Egyelőre nem tudni, hogy mikortól lesz alapértelmezetten elérhető az új funkció Forrás: gHacks

A Mozilla most kiterjesztené az adatimportálási funkció tudását, egy rejtett tesztfunkció aktiválását követően már a Chrome-ba telepített bővítmények is átvihetőek a Firefoxba. A használt bővítményektől függően sajnos nem lesz mindig teljes körű az átvitel, technikai okokból a Mozilla listát készít a mindkét böngészőhöz elérhető bővítményekről, csak a lista alapján a Chrome-ban detektáltakat tudja automatikusan telepíteni a Firefoxba.

A teljesen egyedi funkció a megkötéstől függetlenül hasznos lehet, hiszen a legszélesebb körben használt bővítmények jókora része mindkét böngészőhöz elérhető.

A kísérleti funkció bekapcsolásához

  • be kell tölteni az about:config beállítóoldalt a Firefoxban,
  • a browser.migrate.chrome.extensions.enabled változó értékét true-ra kell állítani,
  • majd a böngésző újraindítása után meg kell jelennie a „Böngészőadatok importálása" párbeszédablakban a Chrome kiegészítőinek is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!