Külön nyomozócsoportot állít a tomboló kriptobűnözésre Dél-Korea

Illusztráció, kriptopénz
Vágólapra másolva!
Egyre több az illegális tevékenység, a tomboló kriptobűnözés miatt új nyomozócsoportot állít fel Dél-Korea.
Vágólapra másolva!

Olyan nyomozócsoportot állít fel Dél-Korea, amely kifejezetten a kriptobűnözés ellen harcol, tombol ugyanis a szektorban az illegális tevékenység, a befektetők pedig kevés jogi védelmet élveznek.

A Joint Investigation Centre for Crypto Crimes 30 fős lesz, jogi, pénzügyi, adóügyi és vámügyi szakemberekből állítják össze. A virtuális eszközöket alapvetően a részvényekhez hasonlítják, de a piac szereplői a hiányos törvények és rendszerek miatt nem élveznek olyan jogi védelmet. A csoport feladata a befektetők védelme is lesz.

Illusztráció, kriptopénz Forrás: Origo

Dél-Koreában az elmúlt 5 év során 118 százalékkal nőtt a kriptobűnözés, tavaly már közel 800 millió dolláros kárt okozva. Rengeteg tevékenységet űznek a bűnözők, ármanipuláció mellett illegális tőzsdei tranzakciókat vagy épp kriptopénzes piramisjátékot is. A nyomozók az árban erős hullámzást mutató kriptopénzekre, illegális kereskedelmi gyakorlatokra, adókerülésre, külföldi kriptotőzsdékre, pénzmosásra, bűnözők profitjának elrejtésére utaznak majd.

A befektetők érzik egyébként mindezek hatásait, Dél-Korea kriptopiaca az egyik leggyorsabban növekvő volt, de tavaly már 66 százalékot zsugorodott a negatív események miatt (ide sorolható a TerraUSD és a Luna összeomlása is).