Itt a világ első 500 Hz-es IPS monitora

alienware aw2524hf gamer monitor
Alienware AW2524HF
Vágólapra másolva!
Hamarosan piacra is kerül az Alienware sebességbajnok csúcsmodellje.
Vágólapra másolva!

Nem csak a játékokról szól a németországi Gamescom, a hardvergyártók is nagy erőkkel vonultak ki a legújabb gamer termékeik bemutatása érdekében az eseményre. Többek közt a PlayStation Portal kontroller leleplezését követően az Alienware is szenzációnak minősülő termékkel állt elő, a CES-es megvillantását követően leleplezte a legújabb csúcs gamer monitorának megjelenési idejét és árát.

Alienware AW2524HF Forrás: Alienware

Az Alienware AW2524HF nagy érdekessége, hogy IPS panel használata mellett világelsőként 500 Hz frissítési sebességre képes, azaz másodpercenként 500 képkockát tud megjeleníteni. A monitort HDMI 2.1 kapcsolattal használva maximum 255 Hz a frissítési sebesség, de DisplayPort 1.4-gyel már elérhető a 480 Hz is, a túlhajtást aktiválva pedig 500 Hz módba kapcsolható a monitor.

Az extrém frissítési sebességtől eltekintve egy aránylag visszafogott termékről van szó: 24,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles a panelje, legjobb esetben 0,5 ms a GtG válaszideje, támogatja a HDR10 szabványt és az AMD FreeSync Premiumot, megjeleníti az sRGB színtér 99 százalékát. A vevők USB 3.2 Gen 1 hubot is kapnak, a számítógépre kötéshez használt dugaljt leszámítva négy USB-A portot vehetnek igénybe a különféle eszközeik kényelmes csatlakoztatására.

A csúcskategóriás monitor elsőként az Egyesült Államokban kerül piacra, 2023. szeptember 12-től 650 dollárért (nettó 230 ezer forintért) lesz megrendelhető a Dell webshopjából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!