Elítélték az Ubisoft irodáját swattingolt fiatalt

ubisoft montreal
Ubisoft Montréal
Vágólapra másolva!
Mérges volt, mert nyolcvannál is többször tiltották ki csalásért a Rainbox Sixből.
Vágólapra másolva!

Megszületett az ítélet az Ubisoft Montréal játékfejlesztő stúdiót még 2020 novemberében swattingolt fiatal ügyében. A Párizsban élő, jelenleg 22 éves Yanni Ouahioune azzal hívta fel a kanadai segélyhívót, hogy túszdráma van folyamatban a cégnél, mire a hatóság nagy erőkkel és állig felfegyverkezve kivonult a helyszínre, szerencsére az ijedtségen kívül senkinek sem esett bántódása.

Az Ubisoft Montréal irodaháza Forrás: Ubisoft

Ouahioune a beazonosításának elkerülése érdekében egy orosz szolgáltatáson keresztül indította a segélyhívást, azonban a rendőrök 2021 áprilisában már ismerték a személyét, végül a hazájában állították bíróság elé. A fiatal bosszúnak szánta a swattingolást, miután az Ubisoft nyolcvannál is többször tiltotta ki csalásért a Rainbow Six Siege-ből. Emellett a nyomozás során kiderült, hogy francia kormányoldal ellen indított túlterheléses támadásban is részt vett, fenyegette a Minecraft fejlesztőit.

A bűncselekmények elkövetése előtt a fiatal már részesült pszichiátriai kezelésben, a bíró pedig további terápiára kötelezte. Emellett három év közmunkára ítélte, ennek ideje alatt dolgoznia vagy végzettséget adó oktatásban kell részt vennie, plusz a swattingolás áldozatainak anyagi kompenzálása is szerepel az ítéletben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!