Elképesztő siker a Twitter riválisa, 70 millióan regisztráltak egy nap alatt

instagram threads
A Metán belül már bemutatkozott az Instagram-féle Twitter-klón
Vágólapra másolva!
Néhány órán belül több mint tízmillió felhasználó regisztrált a Meta Instagramhoz kapcsolódó új mikroblog-szolgáltatására, a Threads-re, amelyet a Twitter riválisának szánnak - közölte Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Threads a szerda esti debütálása óta eltelt első teljes napon robbanásszerű növekedést produkált, amelyet az Instagram már így is hatalmas felhasználói bázisa táplált - írja a CNBC.

A szövegalapú közösségi médiaplatformnak már 70 millió regisztrációja van

- közölte pénteken Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója.

A Threads-re az Instagram-felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, ugyanakkor az Instagram-felhasználók regisztráció nélkül is nyomon követhetik Threads-en kedvenc felhasználóik megosztásait.

A Twitter perrel fenyegeti a Metát a rivális Threads miatt. Forrás: The Verge

Csütörtök délutánig a The Verge arról számolt be, hogy a felhasználók már több mint 95 millió posztot tettek közzé a platformon.

Az alkalmazásra az Elon Musk által felvásárolt Twitter riválisaként tekintenek, a Threads-en ugyanis a Twitterhez hasonlóan rövid, pársoros bejegyzéseket lehet közzé tenni.

Az új app ugyan nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de "szabályozási problémák" miatt az Európai Unió tagállamaiban élők egyelőre nem férnek hozzá a Threads-hez.

A Twitter perrel fenyegeti a Metát a rivális Threads miatt

A Twitter perrel fenyegeti a Metát az Instagramhoz kapcsolódó, csütörtökön debütáló új mikroblog-szolgáltatás miatt, amiért a Twitter szerint a Threads a Twitter jogszerűtlen lekoppintása - olvasható a Meta vezérigazgatójának címzett levélben.

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre, és jogszerűtlenül használja a Twitter üzleti titkait és eszmei tulajdonát.

Andy Stone, a Meta szóvivője csütörtöki reakciójában leszövegezte: "a Threads fejlesztői csapatában egyetlen egy ember sincs, aki korábban a Twitter alkalmazottja lett volna".