Rekord bevétel van, béremelés nincs a Microsoftnál

Satya Nadella just confirmed that the company was going to merge all of its major versions of Windows into one huge Windows platform.
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Be kell érniük a vezérigazgató köszönőlevelével a derekasan helytállt dolgozóknak.
Vágólapra másolva!

A múlt hónap végén kiszivárgott belsős felmérés szerint zuhanórepülésben van a morál a Microsoft berkein belül, miután Satya Nadella vezérigazgató a nehéz gazdasági körülményekre hivatkozva megtiltotta idén a béremelést. A dolgozóknak különösen jól jönne legalább egy inflációt követő emelés, a helyzet miatt bő felük egy jobb állásajánlat befutása esetén nem gondolkodna sokat a felmondáson.

Satya Nadella biztosan csak jót akart a levelével, de az alkalmazottak további irritálásán túl nem sokat ért el vele Forrás: AFP/Justin Sullivan

A Business Insider szerint a napokban tetőfokára hágott az elégedetlenség, miután Satya Nadella vezérigazgató a szobában uralkodó hangulatot mesterien megítélve körlevelet küldött a dolgozóknak. Ebben megköszönte a remek helytállásukat, állítása szerint a 2023. június 30-cal véget ért 2023-as üzleti évében a vállalat rekord bevételt ért el, amire mindenki nagyon büszke lehet.

A konkrét számokat csak később hozza nyilvánosságra a Microsoft, azonban a 2023-as üzleti év első három negyedévében 11%, 2%, továbbá 7% bevételnövekedést ért el, amire előrevetítette a rekord lehetőségét. Nadella körlevelére több dolgozó is reagált, egyöntetű véleményük szerint a szárnyaló értékpapírjainak hála már olyan 2500 milliárd dollár értékű vállalatnak tellene a fizetésemelésre, ez jobb módszer volna egy körlevélnél a köszönet kifejezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!