A robotok azt ígérik: nem veszik el a munkahelyünket

Robot
Vágólapra másolva!
Egy AI-fórumon közölték a kiállított robotok: nem veszik el a munkahelyünket és nem lázadnak fel ellenünk.
Vágólapra másolva!

A hónap első felében tartották Genfben azt az AI-fórumot, amelyen a bemutatott robotok azt nyilatkozták: nem veszik majd el az emberek munkahelyét és nem lázadnak fel ellenünk. A szakértők várakozásai szerint egyre több robot lesz a világban, amelyek segítenek majd megoldani a globális problémákat.

Az AI for Good a világ első ember-robot sajtókonferenciája volt, vegyes fogadtatást váltott ki, sokak szerint szigorúbb szabályozások kellenek. A 9 kiállított humanoid robot AI-alapon oldaná meg a világ nagy kihívásait, segítene a betegségek és éhínség elleni küzdelemben.

Robot Forrás: The Guardian

A Grace és az Ameca robotok egyaránt az emberek segítéséről biztosították a jelenlévőket, jobbá tennék az életünket és a világot. És arról is, hogy eszük ágában sincs fellázadni ellenünk. A legtöbb robot a legújabb generatív AI-modellt kapta meg, a kérdésekre adott változatos válaszok sokszor még a fejlesztőiket is meglepték.

Amikor az újságírók a robotokat az AI szabályozásáról kérdeztek, vegyes válaszokat kaptak: az egyik szerint szigorítani kell, a másik szerint a játszóterükké tenni ezt a világot, korlátok nélkül. A sokat emlegetett Sophia robot szerint a robotok jobb vezetők lennének az embereknél – de fejlesztői beavatkozásra hozzátette: együtt dolgozhatnak a jobb hatékonyságért.