Két újabb amerikai államtól búcsúzott el a PornHub

Young sexy smart blonde woman flirting online on laptop, lying on bed in bedroom
Vágólapra másolva!
Ezúttal is életkor-ellenőrzéses törvények miatt kapitulált a híres-hírhedt webhely.
Vágólapra másolva!

Egymás után lépnek életbe a pornóoldalaktól valódi életkor-ellenőrzést követelő törvények az USA tagállamaiban, ennek következtében most két újabb államban élőket tiltott ki a PornHub. Idén elsőként Louisianában élesedett egy releváns törvény, azonban a szolgáltatás képes volt a vezetői engedély digitális bemutatására kitalált LA Wallet mobilappon keresztül kialakítani a szükséges törvényi megfelelőséget, azon keresztül igazolja a louisianai látogatóinak életkorát.

Anyagilag értelmetlen megfelelni a törvényeknek, így inkább búcsúzik a PornHub Forrás: Shutterstock

Ennek ellenére a PornHub szerint az ellenőrzés kötelezővé tétele miatt 80%-kal csökkent a Louisiana államból érkező forgalma. Közleményében felhívta a figyelmet, hogy az eltűnt látogatói biztosan nem fejezték be a pornónézést, helyette csak átvándoroltak olyan rivális oldalakra, amelyek nem kérik őket az életkoruk igazolására. További negatívum, hogy az érintett oldalak egy része nem csak a törvényekre, de gyakran a felhasználók biztonságára és a feltöltött tartalmak moderálására is fittyet hány.

Ezt követően idén májusban megkezdődött a PornHub önkéntes blokkolása az életkor-ellenőrzést előíró további államokban, Utah-t követően most július elsejétől a Mississippiből és a Virginiából érkező látogatókat sem fogadja már a PornHub.

A louisianai tapasztalatok alapján nem látja értelmét azoknak a befektetéseknek, amelyek szükséges volnának a legális működés feltételeinek megteremtéséhez, inkább blokkolja az elérését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!