Androidot futtat a PlayStation kézikonzol

sony playstation5 project q gamepad kontroller
Egyelőre Project Q néven ismert a PlayStation 5-höz tartozó, érintőkiejlzős kontroller
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozott kémvideón csodálható meg a prototípusa.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint a Sony még idén piacra dobja a PlayStation 5 eddigi legfurcsábbnak titulálható kiegészítőjét. A jelenleg Project Q néven ismert eszköz elsőre egy Nintendo Switch-szerű kézikonzolnak tűnik, azonban a hírek szerint önmagában nem lesz képes játékokat futtatni, csak egy beépített kijelzős kontroller, amelyre wifin át streamelhetőek a konzolon futó játékok.

A napokban hivatalosan nem jóváhagyott hírek futottak be a termékről, a Twitteren Zuby_Tech néven futó szivárogtató félperces videóban mutogatta a prototípusán futó szoftvert. Szenzációs újdonságok nem derültek ki az eszközről, de megerősítést nyert, hogy a sejtettnek megfelelően Android fut a játékvezérlőn. A fogyasztói verziója biztosan valamiféle egyéni kezelőfelülettel érkezik majd, nem lesz majd ilyen „csúnya" a szoftverének kinézete.

A szivárogtató szerint a termékbe 8 hüvelykes, 1920×1080 pixeles, 60 Hz képfrissítési sebességű érintőkijelző került, a normál PS5 DualSense kontrollerhez hasonlóan támogatja az adaptív ravaszokat és a haptikus visszajelzést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!