Véget ért a számítógépes memória árcsökkenése

g.skill trident z rgb ddr4 rendszermemória ram dram
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória
Vágólapra másolva!
Viszont legalább jó ideig nincs kilátásban a modulok árainak emelkedése.
Vágólapra másolva!

A sok anyagi megpróbáltatást követően idén végre jó híreket is kaptak a számítógépeiket fejleszteni kívánók, a koronavírus-járvány alatt csúcsra járatott termelés alaposan visszaütött a gazdasági válságosra fordult időkben a memóriachipek gyártóira. A túltermelés a rendszermemóriaként használt DRAM, továbbá a háttértárként alkalmazott NAND lapkákat is érintette, így tél végére látványosan esni kezdett a boltokban kapható memóriamodulok és szilárdtest-meghajtók ára.

Ennél olcsóbb várhatóan már nem nagyon lesz a RAM Forrás: G.SKILL

A TrendForce most friss információkkal állt elő a DRAM-piac állapotáról, állítása szerint a termelés visszavágásával a gyártók képesek voltak a saját érdekeik mentén stabilizálni a helyzetet, így a harmadik negyedévben előreláthatóan már nem lesz említésre méltó árcsökkenés, jó eséllyel most padlóznak az árak.

Ennek megfelelően akik DDR4 vagy DDR5 memóriamodulokat vennének a számítógépükbe, azoknak nem érdemes további jelentős árcsökkenésben bízva halogatniuk a vásárlást. Viszont jó hír, hogy az árak emelkedésére idén még nem kell számítani, így kapkodni sem kell a vásárlással, főleg mivel a legutóbbi árcsökkenések csak a következő hónapokban fognak ténylegesen lecsapódni a boltokban kapható termékek áraiban.

Balra az idei második negyedévi, jobbra a harmadik negyedéves árcsökkenés-előrejelzés Forrás: TrendForce

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!