Olyan kijelzővel rajtolt el a Honor 90, amilyen más telefonnak nincsen

honor90
Vágólapra másolva!
Párizsban mutatkozott be a Honor új készüléke, ami megfizethető ár mellett egy olyan dolgot is tud, amit még a legdrágább telefonok sem.
Vágólapra másolva!

Úgy látszik, hogy a Honor stratégiája az, hogy évente jön egy új generáció a Magic-családból (ez most legutóbb a Magic5 Pro, a Magic5 és a Magic5 Lite voltak), meg jön egy régi szokás szerint számozott készülék. Ez pedig a most frissen bemutatott Honor 90. Ebből is létezik Lite és Pro verzió, de a Pro nem érkezik Magyarországra, így most csak az újdonsággal, a sima 90-essel foglalkozunk.

Főleg, hogy egyébként Honor 90 sok dolgot átvett a drágább Pro verzióból.

Egészen konkrétan például a kamerák szinte teljesen megegyeznek. Elöl egy 50 megapixeles, f/2.4-es rekeszértékű szelfikamerát találunk, míg hátul egy 200 megapixeles főkamera és egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egység kapott helyet. A fő különbség, hogy a telefotós zoomkamera helyett itt a harmadik lencse egy 2 megapixeles mélységélesség-szenzort rejt, és nincs optikai, csak elektronikus képstabilizálás.

Forrás: Honor

Ahol azonban kétségtelenül nagyot üt a Honor 90, az a kijelző. Eleve egy nagyon szép, lekerekített, 6,7 hüvelykes OLED panelről beszélhetünk, 120 hertzes képfrissítéssel és 2664x1200 pixeles felbontással. De a kulcsszó itt a "3840 hertzes PWM Dimming".

Ezzel a Honor 90 kijelzője a legmagasabb PWM frekvenciájú kijelző jelenleg az okostelefonok között.

De mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy egyáltalán nem vibrál. Oké, a legtöbb telefon kijelzőjén az átlagember eleve nem lát vibrálást, de attól még ott van az, és bizony fárasztja a szemet. Na, a lényeg tehát az, hogy a Honor 90 ebben kiemelkedően teljesít. Mármint abban, hogy kímélje a szemet. Nem is csoda, hogy a DXOMark szaktesztjében is elnyerte az első helyet.

Forrás: Honor

A nagyon szép külső és kijelző mögött az erőt Snapdragon 7 Gen 1-es processzor adja, ami jellemzően bőven mindenre elég erős és egyben takarékosan bánik az árammal is, de ha merülnénk, a 66 wattos gyorstöltés is adott. Memória tekintetében 8 gigabájtra számíthatunk 256 gigabájt tárhely mellett, de lesz 12 gigabájt memóriás és 512 gigabájt tárhelyes változat is. Az előbbi ajánlott fogyasztói ára 219 ezer forint, az utóbbié pedig 239 ezer forint, de július 6-16 között indul egy előrendelési akció az eMegnál, aminek keretében a 219 990 forintos telefon mellé még egy ajándék Honor Pad X8 táblagépet is kapunk.