Robotokra cserélné az újságírókat a Google

Bad,News,Concept.,Upset,Confused,Woman,Holding,Smartphone,,Looking,At harmony,frustrated,smartphone,bad,gadget,confused,domestic,anxio Bad News Concept. Upset Confused Woman Holding Smartphone, Looking At Mobile Phone Screen With Worried Expression, Touch
Bad News Concept. Upset Confused Woman Holding Smartphone, Looking At Mobile Phone Screen With Worried Expression, Touching Head, Sad Adult Female Reading Unplesant Message Sitting On Couch
Vágólapra másolva!
Költséghatékonyan tudnának híreket generálni a Genesis eszközével a kiadók.
Vágólapra másolva!

A médiacégek érdeklődését az elsők között keltette fel a generatív mesterséges intelligenciában rejlő potenciál, hiszen a technológia megfelelő hatékonyságú működése esetén ugyanannyi újságíró mellett jóval több anyagot tudnának előállítani, vagy létszámcsökkentésre adna lehetőséget a mennyiség rovása nélkül.

Ha a Google-ön múlik, akkor hamarosan mesterséges intelligencia írhatja majd a hírbeszámolókat Forrás: Shutterstock

A Google szíves örömest a vállalatok rendelkezésére kíván állni, első körben többek közt a The New York Times-t, a The Wall Street Journalt birtokló News Corpot, továbbá a The Washington Postot kereste meg a fejlesztés alatt álló Genesis termékével. A generatív mesterséges intelligenciás eszköz végső célja, hogy a kiadók az újságírás költségének töredékéért „magas színvonalú és tényszerű híranyagokat" tudjanak generálni.

A Genesis demonstrációjának egyik résztvevője a „nyugtalanító" jelzővel illette a látottakat.

„A hírkiadókkal, különösen kisebbekkel együttműködésben korai megbeszéléseket folytatunk különböző ötletekről, amelyek potenciálisan lehetővé tennék az újságírók munkájának MI-képes eszközökkel való megkönnyítését. A mesterséges intelligenciás eszközök például a címadásban és az írási stílusban nyújthatnának segítséget. A célunk, hogy olyan módon adjunk lehetőséget az újságíróknak a feltörekvő technológiák használatára, amely javítja a munkájukat és a produktivitásukat" – kommentálta a kezdeményezést a Google szóvivője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!