Új módon szórakozik a csalókkal a Call of Duty

call of duty ricochet
Hamis ellenfelekkel foglalja le a csalókat a Call of Duty
Vágólapra másolva!
Valódi játékosok botok által irányított klónjaival harcolhatnak.
Vágólapra másolva!

Folytatódik az Activision hadjárata a Call of Duty termékek online multiplayer módjaiban csalók ellen, a Ricochet rendszerének fejlesztői a Warzone-ban és a Modern Warfare 2-ben mostantól hallucinációkkal szórakoztatják a cheatelésen kapott játékosokat.

Hamis ellenfelekkel foglalja le a csalókat a Call of Duty Forrás: Activision

Az ötlet rendkívül egyszerű, a csalók közvetlen közelében időnként hamis ellenfeleket hív életre a védelmi rendszer, ezek a meccsben résztvevő játékosok botok által vezérelt klónjai. A tisztességesen játszók nem látják majd ezeket a karaktereket, csak a csalók hadakozhatnak a szellemekkel, a meccsek eredményét alapvetően nem befolyásolják majd az efféle összecsapások.

A hallucinációk teljesen leváltják az eddigi QuickSand rendszert, ez például a fegyvereik elvételével vagy a mozgásuk lelassításával bosszantotta a csalókat, ami elsőre jól hangzott a fejlesztők számára, azonban a tisztességes játékosok a gyakorlatban zavarónak tartották a megoldást.

Végül a Ricochet fejlesztői szerint komoly sikert értek el a konzolokon egérrel és billentyűzettel játszók leleplezésében is, a detektálás aktiválása utáni két hétben 59%-kal csökkent a hardverek segítségével tisztességtelen versenyelőnyre szert tevők száma. A csalás miatt figyelmeztetett gamerek 57%-a nem próbált meg újból egérrel és billentyűzettel csalni, a többieket többszöri figyelmeztetés után bannolták.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!