Megfőzheti a memóriakártyát az ASUS ROG Ally

asus rog ally kézikonzol videojáték játékkonzol
Drágább a Steam Decknél, de jóval erősebb is a ASUS ROG Ally
Vágólapra másolva!
Szoftverfrissítéssel próbál úrrá lenni a helyzeten a gyártó.
Vágólapra másolva!

Eddig nagy sikernek tűnik a Nintendo Switch és Valve Steam Deck kézikonzolokkal rivális ASUS ROG Ally, azonban a piacra kerülése óta a gyártónak már többször is módosítania kellett teljesítménybeli vagy melegedési problémák miatt az órajelein, a hűtésének működési karakterisztikáján.

Gyanúsan hullottak a kézikonzolba betett memóriakártyák Forrás: ASUS

A munka ráadásul nem ért véget, a vállalat megerősítette a viszonylag gyakori panaszt, hogy a ROG Ally bizonyos körülmények közti működtetés esetén valóban tönkreteheti a behelyezett memóriakártya fájlrendszerét, legrosszabb esetben akár fizikailag is meghibásodhatnak a microSD-k. A kézikonzollal rendelkezők hamarosan újabb firmware-frissítést kapnak majd, ami remélhetően megoldja a problémát, azonban elképzelhető, hogy többet kell majd dolgoznia a beépített hűtőventilátornak.

A memóriakártyák adatsérüléseit és meghibásodásait túlmelegedés váltja ki, a ROG Ally nyomtatott áramköri lapján közvetlenül a feszültségszabályozó áramkör mellé sikerült tenni a kártyafoglalatot. A kézikonzolt megizzasztó játékok futtatásakor nagyon felhevülhet a VRM, a gép burkolatán belül megrekedt hő pedig megfőzheti a behelyezett microSD-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!