Mókamester miatt késett hat órát a repülő

Southwest, Southwest Airlines, repülőgép
Southwest Airlines Boeing 737 MAX aircraft are parked on the tarmac after being grounded, at the Southern California Logistics Airport in Victorville, California on March 28, 2019. - After two fatal crashes in five months, Boeing is trying hard -- very hard -- to present itself as unfazed by the crisis that surrounds the company. The company's sprawling factory in Renton, Washington is a hive of activity on this sunny Wednesday, March 28, 2019, during a tightly-managed media tour as Boeing tries to communicate confidence that it has nothing to hide. Boeing gathered hundreds of pilots and reporters to unveil the changes to the MCAS stall prevention system, which has been implicated in the crashes in Ethiopia and Indonesia, as part of a charm offensive to restore the company's reputation. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
Telefonokra kéretlenül átküldött képekkel célzott rá, hogy bomba van a gépen.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem képes mindenki megítélni, hogy mikor és hogyan jött el a tréfa ideje, emiatt hétfőn kénytelen volt hamis bombafenyegetés miatt kényszerleszállást végrehajtani az egyesült államokbeli Southwest Airlines légitársaság Las Vegasból Hawaii-ra tartó járata a kaliforniai Oaklandben.

Eddig nem történt letartóztatás az ügyben Forrás: AFP/Mark Ralston

A mókamester az Apple eszközein elérhető AirDropot vette igénybe a repülés közbeni pánikkeltésre, ezzel vezeték nélkül fájlok küldhetőek az egymás hatósugarában lévő iPhone-ok, iPadek, MacBookok között. Az elkövető olyan szövegekkel ellátott képeket pottyantott az utastársak mobiljaira, amelyek arra utaltak, hogy bomba van a repülőn, még az egyik légiutas-kísérő is pánikközeli hangulatba került.

A kényszerleszállást követően az utasokat evakuálták a repülőgépről, Alameda megye seriffhivatalának munkatársai pedig bombakereső kutyákkal alaposan átvizsgálták azt, de nem találtak robbanóeszközt, így hat órányi veszteglést követően folytatódhatott a repülőút. A seriffhivatal szerint az ügyet még nem zárták le, azonban letartóztatás eddig nem történt az incidens miatt.

Jó esély van rá, hogy megússza az ízetlen tréfát az elkövető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!