Hivatalos az Acer első Radeon videókártyája

acer amd predator bifrost radeon rx7600 videókártya grafikus kártya
Acer Predator BiFrost Radeon RX7600
Vágólapra másolva!
Normál és túlhajtott kiadásban, jól teljesítő BiFrost hűtővel jön az RX 7600.
Vágólapra másolva!

Csendben építgeti a videókártyás üzletágát a főként laptopokról és monitorokról ismert Acer. A gyártó tavaly októberben mindenki nagy meglepetésére Intel Arc modellekkel lépett be a piacra, majd idén februárban felröppent a pletyka, hogy AMD Radeonok is érkeznek majd a vállalattól.

Acer Predator BiFrost Radeon RX7600 Forrás: Acer

Most igaznak bizonyult az utóbbi értesülés, az Acer tajvani webhelyén felbukkantak az első termékek, ezek a Predator BiFrost Radeon RX7600 és a Predator BiFrost Radeon RX7600 OC nevekre hallgatnak. A kettő közti egyetlen különbséget az órajelek adják, az előbbi a referencia 2250 / 2655 MHz játék- és Boost-órajeleken működik, míg az OC variáns 2320 / 2725 MHz frekvenciákat biztosít, plusz a túlhajtás miatt plusz tízzel 180W a TDP-je.

A vállalat nagy mérnöki munkát nem fektetett a termékekbe, csupán adaptálta rájuk az eddigi Intel Arc modelleken jól helytállt BiFrost hűtési megoldását, az oldalán RGB díszvilágítású Predator logóval és felirattal. Az Acer webshopjából jelenleg akciósan 8490 és 8990 tajvani dollárért rendelhetőek a kártyák, az összegek olyan 92 ezer és 97 ezer forintoknak felelnek meg, a globális piacra dobásuk ideje nem tisztázott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!