Évekre börtönbe kerülhet a Sonic megalkotója

Sonic, a sündisznó
Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet a Sonic megalkotója, emellett közel félmilliárdos büntetést is kért az ügyész. Indoklásában kiemelte, hogy a dizájner szerinte nem bánta meg, amit tett.
Vágólapra másolva!

Nem jellemző a játékipari legendákra a börtönbüntetéssel végződő bűncselekmények elkövetése, éppen ezért is okozott nagy meghökkenést március elején a hír, hogy bűnvádi eljárást alá fogták a Sonic sündisznó és a Balan Wonderworld megalkotásáért felelt Yuji Nakát.

Sonic, a sündisznó Forrás: UIP

Az 57 éves dizájnert bennfentes kereskedelemmel vádolták meg, a Square Enix játékkiadónál dolgozva véletlenül ő is megkapott egy belsős e-mailt, hogy hamarosan bemutatkoznak az ATeammel fejlesztett Final Fantasy 7: The First Soldier, továbbá Aiminggel készített Dragon Quest Tact mobiljátékok. Erre jelentős mennyiségű részvényt vásárolt a fejlesztőcégekben, a termékek bejelentését követően kilőtt árfolyamoknak köszönhetően pedig olyan 20 millió jen (~50 millió forint) nyereségre tett szert.

Naka bűnösnek vallotta magát a felhozott vádpontokban, most pedig az ügyész bejelentette, hogy részben a megbánás látszólagos hiánya miatt

2,5 év börtönbüntetést, 2,5 millió jen (~6,19 millió forint) bírságot, továbbá 170 millió jen (~421 millió forint) további pénzbüntetést kér a bírótól.

Naka ügyvédje jelentősen csökkenteni kívánja a tételeket, a bíró várhatóan július 7-én hirdet majd ítéletet az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!