Nem érdekli az Xboxot a virtuális valóság

sony playstation vr psvr virtuális valóság virtual reality videójáték gamer gaming
Kénytelen lesz megtartani az első generációs PSVR headsetet, aki a PlayStation 5-ön játszana a hozzá készült játékokkal
Vágólapra másolva!
Csak széles körű igény esetén hajlandó foglalkozni a technológiával.
Vágólapra másolva!

Papíron komoly lemaradásban van a Microsoft videójátékos divíziója, az Xboxokhoz a mai napig nincs virtuális valóság fejsisak, így VR-os játékok sem érhetőek el a konzolokhoz. Ez elsőre komoly versenyhátránynak tűnhet, hiszen az Oculus Rift jóvoltából számítógépeken már bő egy évtizede elérhetővé vált a gamerek számára a technológia, a Sony pedig a PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokhoz is kínál headsetet.

Nem követi a virtuális valóságos stratégia teréna a PlayStation példáját az Xbox Forrás: Cottonbro / Pexels

A The Hollywood Reporter jóvoltából megerősítést nyert, hogy a belátható jövőben nem is fog megváltozni a helyzet. Az Xbox Game Studios játékfejlesztő divíziót vezető Matt Booty szerint a Microsoft továbbra is várakozó állásponton van a kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR) támogatása terén az Xboxokban, nem lát elégséges igényt ezekre a gamerek részéről, enélkül viszont nem kíván befektetni a technológiákba.

A Microsoft ezzel üzletileg józan álláspontot képvisel, a virtuális valóságos játék a mai napig csak egy szűk réteg szórakozása.

Nem tudni, hogy a PS4/PS5 konzolokkal rendelkezők mekkora hányada rendelkezik VR-headsettel, azonban idén májusban a piacvezető Steam digitális játékboltot használó számítógépes gamerek körében csak 1,87% volt a VR-fejsisakkal rendelkezők aránya, dacára a technológia hosszas történetének a platformon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!