Meggyilkolt gyermekeket használnak ki a TikTokon

tiktok mesterséges intelligencia true crime bűntény gyilkosság
Példa az egyik törölt tiktokos csatornán történetet mesélt, mesterséges intelligenciával előállított kislányra
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligenciával generált, fiktív gyerekekkel mondatják el a történeteiket.
Vágólapra másolva!

Újabb megdöbbentő jelenség kezdett terjedni a TikTokon, ezúttal valamilyen veszélyes kihívás helyett egyes nyerészkedni vagy megbotránkoztatni próbáló tartalomkészítők gyermekek meggyilkolásának történetét dolgozzák fel olyan formában, mintha a kamerába beszélő áldozatok maguk mesélnék el a történeteiket. Általában szörnyű részletességgel, számolt be a helyzetről a Rolling Stone.

Példa az egyik törölt tiktokos csatornán történetet mesélt, mesterséges intelligenciával előállított kislányra Forrás: touchingstory4u/TikTok

A tartalmak generálásához mesterséges intelligenciát használnak a tartalomgyártók, a videókon látható karakterek és a beszédük egyaránt gépileg lett előállítva. A készítők állítólagosan tiszteletből gyakran megváltoztatják az áldozatok neveit és a bűntények részleteit, de a videóik végén felszólítják a nézőket, hogy kövessék a csatornáikat, amennyiben „további megtörtént esetekről" kívánnak hallani.

„A nagyi 230 fokos sütőbe tett, mikor 21 hónapos voltam" – mondja az egyik videóban egy gépileg generált baba. A magát Rody Marie Floydként azonosító, fehér bőrű gépgyerek elmeséli, hogy Mississippi államban élt a nagymamájával, egy nap azonban az éhségtől nem fejezte be a sírást, így a nagymama betette a sütőbe. A specifikus történet alapját sikerült azonosítani, egy 2018-as gyilkosságról van szó, Royalty Marie-nek hívták az áldozatot, az afroamerikai kislányt 20 hónapos korában halálra késelte a 48 éves nagymamája, majd elégette a sütőben.

Az áldozatok gépi generálásának jelensége nem teljesen újdonság, a valódi bűntények (true crime) műfajon lovagló tartalomkészítők egy ideje az áldozatokat felélesztve próbálnak elmeséltetni a bűntényeket a TikTokon, azonban a közelmúltig csak felnőtteket pécéztek ki maguknak.

A gyermekeket is felhasználó csatornákat időközben törölte a TikTok, azonban nem világos, hogy bekerül-e a felhasználási feltételeibe az efféle tartalmak tiltása, vagy csak rendszertelenül kívánja törölgetni a nagy nézettséget hozó videókat és csatornákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!