Könyvrajongóknak készült ez az androidos tablet

box tab mini c e-ink epaper tablet táblagép rajzolás e-book e-könyv
Színes és szürkeárnyalatos módban is használható a BOOX Tab Mini C
Vágólapra másolva!
Színes és szürkeárnyalatos módban is használható az ePaper típusú kijelzője.
Vágólapra másolva!

Újabb elsősorban e-könyvek olvasására szánt táblagéppel állt az Boox márka, a Tab Mini C a szokásos IPS vagy AMOLED helyett a papírhoz hasonlóan szemkímélő e-ink megjelenítőt használ. Ráadásul már a színes ePaper típust, a 7,8" méretű panelje szürkeárnyalatos módban 1404×1872 pixel, míg színes módban 702×936 pixeles felbontásra képes.

A különleges kijelzőtől eltekintve az iPad Minihez hasonló méretű táblagép meglehetősen tucat modell: nem tisztázott típusú Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát használ, a memóriája 4 GB, a háttértára pedig 64 GB kapacitású. Memóriakártyás bővítésre nincs lehetőség, vezetékes fülhallgatót pedig csak USB-C adapter használatával tudnak rákötni a vevők. A további tulajdonságai közül kiemelhető az 5000 mAh-es akku, továbbá a gyárilag mellékelt védőtok és érintőceruza, az utóbbi 4096 lépcsőben képes érzékelni a kijelzőre nyomás erősségét.

Jelen esetben nincs komoly gyakorlati jelentősége, de kellemetlen meglepetés az Android 11 használata a táblagépen, egy 2023 közepén piacra dobott terméket illene ennél újabb főverzióval szállítani, főleg ha sikerült 499,99 eurós, azaz olyan 184 ezer forintos ajánlott árcédulát rábiggyeszteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!