Ezek a legjobb kiegészítők a strandszezonra

strandszezon, kiegészítő, nepelemes töltő, hangszóró, szúnyogriasztó
A vízálló mobil hangszórókat imádják az emberek.
Vágólapra másolva!
Olyan szuper eszközöket mutatunk, amelyek igen hasznosak lehetnek a strandon, vízparton, szabadtéri pihenésnél vagy több napos nyaralásnál is akár.
Vágólapra másolva!

Végre megérkezett a jó idő, a tartós meleg! Mehetünk végre a strandra vagy kempingezni is. A magyarok sok más nemzet fiaihoz hasonlóan pedig híresek arról, hogy ilyenkor amint lehet "lóra kapnak", azaz megpróbálják kiélvezni a rendelkezésükre álló lehetőségeket.

Rengeteg olyan termék elérhető, amelyek könnyebbé, egyszerűbbé, kényelmesebbé vagy kellemesebbé tehetik ezt a már önmagában is pazar időtöltést. Ezekből válogattunk össze egy kisebb csokorra valót.

Napelemes mobil töltő

E modellek az idei és egyik első számú slágerei, ez nem is lehet kérdés. E termékek ugyanis kicsik, könnyűek, hordozhatóak, viszont a nap erejét tudják olyan energiává átalakítani, amit az elektronikai eszközök is fel tudnak használni.

Kiterítve sem foglal túl sok helyet. Forrás: Origo

Azaz ezek segítségével fel lehet tölteni a telefonokat, hangszórókat, fülhallgatókat, fényképezőgépeket, valamint természetesen a mobil akkumulátorokat is akár. Egy-egy ilyen termék egyszerűen bepakolható egy hátizsákba, összehajtható, kevés helyet foglal, viszont óriási segítséget nyújthat. Az áruk sem vészes, hiszen már akár 20 000 forinttól megvásárolható ilyen hasznos készülék. Mi magunk is pont nemrégiben teszteltünk egy ilyet. A tapasztalataink szerint strandolásnál, piknikezésnél, kirándulásnál vagy kempingezésnél is nagyon jól beválhat.

Vízálló hangszóró

Egy jó hordozható hangszóró abszolút hozzáadott értéket jelenthet. Az fantasztikusan jó érzés, amikor az ember csak fekszik egy nyugágyban vagy egy takarón, és megszólal egy olyan dal, amit szeret, vagy felharsan a rádiókabaré, esetleg a körkapcsolás szignálja. Ma már ott tartunk, hogy a kis méretű, akkumulátoros, mobil masinák is képesek teljesen vállalható hangminőség megteremtésére megfelelő hangerő mellett.

A vízálló mobil hangszórókat imádják az emberek. Forrás: Origo

Egy jobb modell üzemideje pedig elérheti akár a 10-14 órát is. Azaz nincs rá szükség, hogy folyton be legyen dugva. Léteznek már olyan készülékek, amelyek rendelkeznek beépített színes LED-ekkel, amelyek a zene ritmusára képesek villogni. Ez nagyon hangulatos lehet, de szerintünk ennél is fontosabb olyan terméket választani, amely víz- vagy legalább cseppálló.

A szabadtéri használathoz ez ugyanis elengedhetetlen, hiszen ilyen körülmények között bőven előfordulhat, hogy megázik egy készülék, és ennyitől nem szabad tönkremennie.

Mobil szúnyogriasztó

A vízpartok melletti, és úgy általában a szabadtéri szórakozást vagy pihenést borzasztóan meg tudják keseríteni a szúnyogok. Viszont jó hír, hogy ellenük is lehet védekezni egyszerűen használható, olcsó elektronikus eszközök segítségével.

A hordozható szúnyogriasztók nagyon hasznosak lehetnek. Forrás: Origo

Ezek jellemzően valamilyen ultrahangos technológiát vagy valamilyen vegyi anyagra épülő eljárással dolgoznak. Nem szükséges őket az elektromos hálózathoz csatlakoztatni feltétlenül, hiszen akadnak olyan kompakt kialakítású változataik, amelyek belső akkumulátorról kapják a szükséges energiát. A gyakorlati próbák során azt állapítottuk meg, hogy az ilyen berendezések egyáltalán nem zavaróak működés közben, nincs hangjuk, nem okoznak rossz érzést. A használatuk pofonegyszerű, csak egy vagy két gombot kell megnyomni rajtuk, és máris végzik a dolgukat. A legjobb pedig, hogy tényleg van értelmük, hiszen tényleg képesek távol tartani a zavaró vérszívókat és egyéb rovarokat.

Akkumulátoros italhűtő

Egy hideg Bambi, limonádé vagy sör mennyei lehet a kánikulában. Mindez pedig könnyedén elérhető bárki számára akár a tóparton vagy egy réten is, hiszen teljesen emberi áron vásárolhatóak meg mobil hűtőszekrények.

Érdemes olyant választani, amely az autó szivargyújtójáról is üzemeltethető, valamint amely rendelkezik beépített akkumulátorral.

Ennek köszönhetően akkor is kellemesen hűvösen maradnak a betett finomságok akár hosszú órákon át, ha nincs a közelben konnektor. Akadnak már olyan termékek is, amelyekről a kerekek sem hiányoznak, amelyek jelentősen megkönnyítik a mozgatását. Van olyan akkumulátoros hűtőszekrény is, amelybe akár 20 darab dobozos üditő vagy fél literes palack befér. Ez pedig akár egy nagyobb társaságnak is elég lehet.

Vízipisztoly

A végére hagytuk a legőrültebb darabot, ami már valóban kicsit az extrém kategóriába tartozik. Ez az elektromos vízipisztoly, amely a hagyományos társainál lényegesen nagyobb erővel, és nagyobb távolságra lövelli ki a tartályában található folyadékot. E masinák természetesen integrált akkumulátorról kapják az energiát, amely a már jól bevált módon USB porton keresztül tölthető. A telep természetesen vízálló, tehát nem kell attól tartani, hogy használat közben megrázza a gazdáját. Az ilyen termékek ára nagyjából 10 000 forint környékén kezdődnek, szóval gyakorlatilag bárki megengedheti magának a beszerzését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!