Itt a Proton Pass biztonságos jelszókezelő

adathalászat, online, bűnözés, biztonság, hekker, telefon, bűnügy, bűnözés, online, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás, jelszó
data security concept, mobile application access, login and password
Vágólapra másolva!
Maszkoló e-mail-címek használatára és kétlépcsős kódok generálására is képes.
Vágólapra másolva!

Új szereplő lépett a jelszókezelő szolgáltatások piacára, a biztonságot minden más megfontolás elő helyező svájci Proton eddig a Proton Mail levelezőrendszerével, továbbá a böngészés során a valódi IP-cím elrejtésére szolgáló Proton VPN virtuális magánhálózatával szerzett magának hírnevet.

A Proton Pass jelszókezelő Android és iOS appokkal rendelkezik, emellett pedig bővítmény formájában közvetlenül integrálható a Brave, Chrome, Edge, Firefox, továbbá Safari böngészőkkel. A felhasználók jegyzeteket is hozzáadhatnak a mentett belépési adataikhoz, a webhelyeken való regisztrációs esetén pedig lehetőségük van kitöltetni egyes további űrlapmezőket is.

A webhelyekre való regisztrációkor a szolgáltatás nem csak biztonságos jelszógenerátort kínál, de lehetővé teszi, hogy a valódi e-mail-címük helyett a felhasználók egy hozzájuk tartozó eldobhatós címet adjanak meg, ezzel javítva a magánszférájuk biztonságát. Az eldobhatós címre kiküldött leveleket a Proton Pass automatikusan továbbítja a felhasználók valódi postafiókjaiba.

Az összes tárolt adatot végponttól végpontig tartó titkosítással védő Proton Pass ingyenes és fizetős verzióban is elérhető, a kettő közti fő különbségek, hogy a tárcájukat kinyitók tíz helyett bármennyi eldobhatós e-mail-címmel rendelkezhetnek, továbbá kétlépcsős hitelesítőkódok generálására is használhatják a jelszókezelőt. A fizetős Pass Plus havi 5 euróba kerül, bár jelenleg egy bevezető akció keretében éves vagy kétéves számlázással havi 1 euróért is elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!