Megkönnyíti a macskák, kutyák gazdáinak életét az okos etető

Kutya, cica, etető, itató, okos, xiaomi, teszt
A kutyusok és a cicusok is imádják.
Vágólapra másolva!
Olyan eszközöket mutatunk be, amelyekkel gondoskodhatunk a folyamatos friss víz és táplálékellátásról, még akkor is, ha nem vagyunk otthon.
Vágólapra másolva!

Rengeteg háztartásban van kutya vagy cica, és bizony az etetésükről és itatásukról a gazdinak kell gondoskodni. Azonban előfordulhat, hogy a jószágok otthon maradnak egyedül akár egy egész napra, ami kellemetlenséget, problémát okozhat. Ki lehet nekik persze tenni vizet és ételt, de nincs garancia arra, hogy azt nem borítják ki, vagy nem falják fel rögtön.

Azonban erre is találtak már megoldást az elektronikai eszközök gyártói, legalábbis ígéretük szerint. A Xiaomitól kölcsön is kaptunk két ilyen eszközt, hogy megnézzük, hogyan működnek a valóságban, tényleg használhatóak-e meg lehet bennük bízni.

Etető

A Smart Pet Food Feeder egy testes, L alakú doboz, amelynek alsó részén található a fém borítású etetőtál. Ebbe potyog bele fentről az állateledel, így tehát nem fér hozzá az összeshez a háziállat.

A kutyusok és a cicusok is imádják. Forrás: Origo

A doboz belseje higiénikus, és megfelelő állapotban tartja a tápot, a tartály térfogata 3,5 liter. Az adagolás előre programozható, tehát megadhatjuk egy telefonos alkalmazáson keresztül, hogy milyen időközönként, és mennyi ételt bocsásson ki magából. Akkor sincs probléma, ha ezt valaki elfelejtette volna, ugyanis manuálisan is bármikor megparancsolható egyetlen érintéssel akár a világ másik végéről is, hogy szórjon ki egy kis eledelt.

A modell tartalmaz olyan szenzorokat, amelyek folyamatosan monitorozzák a tartályban lévő étel mennyiségét, és úgy általában a szerkezet működését.

Ha anomáliát tapasztalnak, akkor azt a kontroll-lámpákon, illetve a már említett appon keresztül jelzik. A termékbe értelemszerűen csak száraz táp tölthető, de szerintünk így is igen hasznos lehet.

Egyenletesen adagolja az ételt. Forrás: Origo

A tapasztalataink szerint megfelelően működik, amit ígér, amivel kecsegtet, azt betartja. Arra nem volt példa, hogy magától kizúdult volna az összes betett étel, és mivel kamerán nyomon követtük az eseményeket, az is látszódott, hogy akkor dobta ki magából az eledelt, amikorra az be volt programozva. Kicsit tartottunk attól, hogy a háziállat mennyire lesz hajlandó elfogadni az ily módon érkező ellátmányt, de ezzel sem volt probléma. A modell strapabíró, pofon, karom és harapásálló, és a fonott szövettel borított vezetéke is erős, így abban sem tud kárt tenni az állat. A tisztítása egyszerű, gyorsan lehet vele végezni. A hátránya, hogy nem túl olcsó, ugyanis 37 000 forintba kerül. De ha valaki sokat van távol a kedvencétől, vagy egyszerűen csak nagyon aggódik érte, hogy éhen ne maradjon, annak bőven megérheti.

Itató

A Xiaomi kínálatában megtalálható egy olyan ketyere is, amelyet kifejezetten a háziállatok folyadék utánpótlásának kezelésére dolgoztak ki. Ez a Smart Pet Fountain, amely sokkal több, mint egy hagyományos vizes tálka. A tartálya nagy, két literes, így kiadós mennyiségű víz tölthető bele, ami akár napokra elég lehet.

A folyadékot a beépített motor állandóan keringeti, aminek köszönhetően mindig friss, kellemesen hűvös és oxigéndús lesz.

Amin nagyon tetszett, hogy a masinát ellátták egy négy komponensből álló szűrőrendszerrel. Ez képes a vízből eltávolítani a nagyobb és kisebb, akár mikroméretű szennyeződéseket is. E megoldás tehát konkrétan az állat egészségére is jó hatással lehet, ami egy felelős gazda számára biztosan nem utolsó szempont. A tálca dőlésszöge hét fok, aminek köszönhetően a víz egyenletesen, nem csobogva folyik le róla, így nem lesz minden locspocs a szobában. Működés közben csendes, egyáltalán nem zavaró a hangja.

A keringetett friss víz jobb mint a tálkában hagyott. Forrás: Origo

A tapasztalataink nagyon jók a termékkel kapcsolatban. A cicus és a kutya is hamar megszokták és szívesen járnak hozzá italozni. A tisztítása nagyon egyszerű, a termék könnyen szétszedhető és problémamentesen össze is rakható. Ebben is vannak szenzorok, amelyek a telefonra vészjelzést küldenek, ha elfogyott a víz, illetve ha valami elromlott a készülék. A dizájnja remek, szerintünk kifejezetten jól néz ki, esztétikus. Az ára 25 000 forint, de ez tipikusan olyan készülék, amit mindenkinek javaslunk, hiszen a nyári nagy melegben az állandóan érkező, friss, hűvös víz jelentősen javíthatja az állatok életminőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!