Ezek az ingyenes appok sok pénzt spórolhatnak nekünk

költségvetési appok, megtakarítás, családi költségvetés
Ennél sokkal jobb megoldás is létezik a megtakarításokra.
Vágólapra másolva!
Már magyar nyelven is elérhetőek ezek a hasznos költségvetési appok, amelyek segítenek optimalizálni, kordában tartani a költést és a családi költségvetést! Mutatjuk a leghasznosabbakat.
Vágólapra másolva!

Egy okosmobil nem pusztán arra jó, hogy a telefonálás mellett közösségi oldalakat, YouTube videókat vagy fotókat bámuljon az ember, esetleg chateljen a barátaival vagy híreket olvasson.

Rengeteg olyan hasznos alkalmazást készítettek már ugyanis, amelyek nem a szórakozásra vagy szórakoztatásra szolgálnak. Akadnak például olyan költségvetési appok, amelyek segítenek rendben tartani a felhasználók pénzügyeit, számon tartani a bevételeket és kiadásokat, valamint amelyekkel mindennek köszönhetően rengeteg pénz spórolható meg.

Ennél sokkal jobb megoldás is létezik a megtakarításokra. Forrás: Origo

Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat, amelyekről röviden el is mondjuk, hogy pontosan mire jók, mennyire kényelmes a vezérlésük, és egyáltalán mennyire felhasználóbarát egy adott program. A válogatás során fontos szempont volt, hogy az adott applikáció ingyenes legyen, valamint magyar nyelven is kommunikáljon.

Költségvetés

A beszédes nevű Költségvetés app az egyik legjobb ilyen típusú alkalmazás. A szoftverbe nagyon egyszerűen bevihetőek manuálisan a kiadások és a bevételek is. Természetesen mindkét csoportnál lehet részletezni, hogy mire ment a pénz, vagy honnan jött. Az összes tételhez rendelhető dátum, és egy remek, látványos ábrán szemlélteti a szoftver a megoszlásukat.

Arra is van mód, hogy hónapokra vagy akár évekre visszamenőleg ellenőrizzük, hogy mikor mire költöttünk, vagy honnan érkezett be pénz, és mennyi. Természetesen a programhoz rendelhetünk számlákat, így az automatikusan nyomon is követheti az azon történő változásokat, valamint beállíthatjuk a rendszeres utalásokat is.

A Költségvetés segítségével állandóan naprakész információt kaphat a felhasználó arról, hogy mennyi a vagyona, esetleg rosszabb esetben a tartozása.

Ez a szoftver szerintünk azoknak lehet különösen hasznos, akik sokszor vásárolnak készpénzzel, illetve nem kívánják összekötni a bankszámlájukat elektronikus úton egy ilyen típusú programmal.

Az applikáció innen tölthető le Android rendszerű telefonokra:

Spendee

A Spendee nevű appot viszont pontosan azoknak fejlesztették akik az elektronikus számláikkal, pénztárcáikkal kapcsolatos ügyeket kívánják egyetlen felületen intézni. A programhoz hozzárendelhetőek a tradicionális bankszámlák épp úgy, mint a speciálisan vásárlásra szánt megoldások vagy a kriptotárcák akár.

A látványos felületen természetesen folyamatosan nyomon követhető a pénzügyek alakulása, és mivel az adatbázisba bekerülnek az adatok automatikusan, ezért azok visszakereshetőek bármikor. Természetesen itt is van arra mód, hogy a költéseket, bevételeket különféle kategóriákba rendezzük. Azt fontos megjegyezni, hogy a Spendee alapverziója ingyenes, de ha valaki előfizet rá, akkor kaphat extra funkciókat, például létrehozhat közös számlát fiókot másokkal is, ami a céges ügyek kezelésekor például igen hasznos lehet.

Az applikáció innen tölthető le Android rendszerű telefonokra és innen pedig Apple telefonokra.

Wallett - Költségkövető

A Wallett, azaz magyarul pénztárca nevű ingyenes alkalmazást azoknak fejlesztették ki, akiknek nagy céljai vannak az életben. Azaz szeretnének valami nagyobb értékű dolgot vagy szolgáltatást vásárolni. Tehát például venni egy autót, vagy elmenni egy drágább utazásra. Beállíthatóak rajta ugyanis különféle célok, tervek, és a program folyamatosan nyomon követi, hogy ezekkel hogy állunk. Azaz, hogy mennyit kell még spórolnunk havonta, hol tudnánk meghúzni a nadrágszíjat.

Természetesen a Wallettben is vezethetőek a kiadások és bevételek, és nem is feltétlenül szükséges összekapcsolni az elektronikus számlákkal. A kezelőfelület első látásra kicsit bonyolultnak, túlzsúfoltnak tűnhet, de azért hamar bele lehet jönni a használatába.

Az applikáció innen tölthető le Android rendszerű telefonokra, innen pedig Apple telefonokra.

Mennyire hasznosak ezek a költségvetési appok?

A tapasztalataink szerint az ilyen költségvetési appok teljesen jól beválhatnak, de azért csodát felesleges várni tőlük. Egy pillanat alatt nem fogják megoldani az esetleges anyagi problémákat, ám abban segíthetnek, hogy a használóik jó irányba induljanak el, és azért ez sem kevés, lássuk be. Viszont az is tény, hogy azért kis időnek el kell telnie, míg az ember készségszinten alkalmazza őket, azaz, hogy beépítse e szoftvereket a napi rutinjába. Tehát, hogy ha vásárol valamit, akkor ne felejtse el beírni azt, és úgy általában pontosan vezesse az adminisztrációt. Egy kipróbálást mindenképp megér a dolog, ebben biztosak vagyunk

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!