Akár 1500 főnek is küldhető körlevél a Gmailben

gmail körlevél
Leiratkozhatnak a címzettek a jövőbeli körlevelekről
Vágólapra másolva!
Kisebb cégek és szervezetek számára találták ki a funkciót.
Vágólapra másolva!

Újabb céges és intézményi igény kielégítésére szánt funkció elérhetővé tételét kezdte meg a Gmailben a Google, innentől kezdve a nem magáncélú kiadásában már sablon tartalmú körlevelek küldésére is lehetőség nyílik, egy füst alatt legfeljebb 1500 címzettnek küldhetőek ki az e-mailek.

Leiratkozhatnak a címzettek a jövőbeli körlevelekről Forrás: Google

A címzettek e-mail-címeit és a körlevélbe opcionálisan beilleszthető további adataikat egy Google Táblázatokba mentett táblázatban tárolhatják a küldők, ezt a dokumentumot kell „bekötni" adatforrásként a körlevélbe. További megkötés, hogy a táblázatban minimum a címzettek e-mail-címeinek és neveinek kell szerepelnie, az információkat pedig a táblázat első fülén kell tárolni.

A körlevél küldése nagyon egyszerű, egy új opciót használva az adatokat tartalmazó táblázatot kell megadni az e-mail címzettjének, a levél törzsébe pedig @utonev, @csaladnev, @email, @teljesnev és hasonló címkéket használva lehet beilleszteni a táblázatban lévő adatokat. Mások folyamatos spamelésére nem alkalmas a Gmail új funkciója, a címzettek kapnak leiratkozásra használható linket a levelekben.

A funkció gyárilag csak a Business Standard és Business Plus előfizetésekkel rendelkezők számára teljes értékű, a Workspace Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Standard, továbbá Education Plus előfizetésekkel rendelkezők alapértelmezett beállítások mellett kizárólag a szervezetükön belüli címzetteknek küldhetnek körleveleket a használatával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!