Teljesen átalakul az Electronic Arts

star wars jedi survivor csillagok háborúja
Star Wars Jedi: Survivor
Vágólapra másolva!
Több kreatív szabadság és anyagi felelősség jut majd a stúdiók vezetőinek.
Vágólapra másolva!

Történetének egyik legnagyobb szervezeti átalakítását jelentette be az Electronic Arts játékkiadó vezérigazgatója. Andrew Wilson tájékoztatása szerint a vállalat hamarosan két alapvetően önálló szervezetből áll majd, ezek EA Entertainment és EA Sports néven futnak majd, az előbbit eddig nagy vonalakban EA Games néven ismerhette a közönség.

Star Wars Jedi: Survivor Forrás: Electronic Arts

Wilson szerint a szervezeti átalakítással a stúdióvezetők nagyobb kreatív szabadságot kapnak, hogy gyorsabban és okosabban tudjanak döntéseket hozni, cserébe viszont az anyagi felelősségük is növekszik. Véleménye szerint a lépés felgyorsítja az üzletmenetet, ösztönzi a növekedést, hosszú távú értéket teremt a cég dolgozói, játékosai, továbbá közösségei számára.

Az EA Entertainment, továbbá a műszaki és központi fejlesztési osztály elnöke Laura Miele lett. Alá az Apex Legends, a Star Wars, továbbá a Battlefield márkákért felelős Vince Zampella, az életstílus típusú és nagy költségvetésű egyjátékos termékeket felügyelő Samantha Ryan, továbbá a mobiljátékos erőfeszítéseket koordináló Jeff Karp kerültek.

Az EA Sports elnökének Cam Webert nevezte ki a vezérigazgató, alá közvetlenül a sportjátékokat és versenyjátékokat készítő stúdiók vezetői tartoznak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!