Új mobilokat kapnak az Apple Store-ok dolgozói

apple store  marché saint-germain párizs paris
Apple Store, Párizs, Marché Saint-Germain
Vágólapra másolva!
Rengeteg kereskedésben még hatéves készülékekkel bajlódnak az eladók.
Vágólapra másolva!

Az egyesült államokbeli Apple Store kereskedésekben vásároltak jó eséllyel tudják, hogy a bolti eladók a munkájuk során különleges szoftverrel szerelt iPhone mobilokat is képesek használni különböző ügyintézési folyamatokhoz és az érintés nélküli fizetések lebonyolításához.

Egyes Apple Store-ok már átálltak az iPhone 12 használatára, ezek feltehetően nem kapnak most új munkamobilokat Forrás: Apple

Sajnos az Apple látszólag nagyon drágállja a saját okostelefonjait és azok szervizelését, emiatt rengeteg kereskedésben még mindig a 2017-es évjáratú iPhone X-et kell használniuk a dolgozóknak. Az általános leharcoltságuk és a tönkrement akkuik miatt a készülékek megbízhatatlanná váltak, dolgozói beszámolók szerint napjában kétszer-háromszor is cserélni kell azokat.

A jelek szerint végre megelégelte a helyzetet az Apple, a Bloomberg számára tudósító Mark Gurman értesülései szerint a következő időszakban minden kereskedésében nyugdíjazza a hatéves mobilokat, helyettük iPhone 14 modelleket kapnak a dolgozók. A cserére a készülékek puszta állapota mellett azért is szánhatta rá magát a cég, mert az ősszel érkező iOS 17 már nem lesz telepíthető az iPhone X-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!