Frissítéssel kap új funkciókat az AirPods Pro 2

apple airpods pro 2 vezeték nélküli fülhallgató
Kinézetre azonos az elődjével az Apple AirPods Pro 2, belül viszont jelentősen megújult
Vágólapra másolva!
Felzárkózik az extrák tekintetében a rivális termékekhez az Apple.
Vágólapra másolva!

Nem csak a mobileszközeit és a számítógépeit kívánja új szoftverekkel frissíteni idén ősszel az Apple, szokatlan módon a WWDC nyitóelőadásán az AirPods Pro 2 fülhallgatójához is új funkciókat jelentett be. A mostani fejlesztésekkel a vállalat csak felzárkózik a konkurenciához, más gyártók vezeték nélküli fülhallgatóiban azok egyenként, valamilyen kombinációban, vagy éppen teljes egészében elérhetőek.

Hétköznapi használat során hasznos funkciókat kap az AirPods Pro 2 Forrás: Apple

Elsőként is az adaptív audió névre keresztelt újdonság az aktív zajszűrés és az átengedési mód között próbál intelligensen váltogatni, így például az utcán való futás közben próbálja majd kizárni a külvilág zajait, de átengedné a dudáláshoz hasonló, fontosnak vélt zajokat.

Szintén kényelmesnek tűnik a személyre szabott hangerő, ez gépi tanulással igyekszik majd megérteni a külvilág zajait és a használati szokásokat, hogy automatikusan ideális hangerőt biztosítson a viselő számára. A harmas számú nagy újítást a beszélgetésérzékelés jelenti, amely lehalkítja a zenét, szűri a háttérzajokat, és kiemeli a viselővel szemből érkező hangokat.

Ezeken túlmenően az Apple ígérete szerint az automatikus váltás funkció nagyban megkönnyíti majd azok dolgát, akik többféle eszközhöz párosítva is használják az AirPods 2 Prót, a füles szárát megérintve pedig csevegés során némíthatóvá és visszakapcsolhatóvá válnak a mikrofonok.

A némításos funkciót az első generációs AirPods Pro, az AirPods 3, továbbá az AirPods Max is megkapják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!