Jön a biztonsági mentés a Windows 11-be

windows 11 backup
A Windows 11 kezdeti beállítóképernyőjén lesz kiválasztható a visszaállításra használni kívánt mentés
Vágólapra másolva!
Inkább kommunikáció, mintsem funkcionalitás tekintetében új a Windows Backup.
Vágólapra másolva!

Bárki számára könnyűvé tenné a Windows 11-es számítógépén tárolt adatok felhős biztonsági mentését és visszaállítását a Microsoft. A BUILD konferencián bemutatott Windows Backup egy új alkalmazás lesz az operációs rendszerben, ami egyrészt megakadályozná a PC elhalálozásakor vagy eltűnésekor az adatvesztést, másrészt pedig megkönnyítené a számítógépek közti váltáskor az átállást.

A Windows 11 kezdeti beállítóképernyőjén lesz kiválasztható a visszaállításra használni kívánt mentés Forrás: Microsoft

A Windows Backup végső soron nem hatalmas szenzáció, az egyes funkciói önmagukban mindig is elérhetőek voltak a Windows 11-ben, inkább csak azért titulálható előrelépésnek, mert egy helyen összefogja a mentési lehetőségeket, lekommunikálja azok létezését és állapotát a felhasználók felé.

Az alkalmazás képes szinkronizálni az Asztal, a Dokumentumok, a Képek, a Videók, továbbá a Zenék mappákban lévő tartalmakat a OneDrive felhőtárhellyel, bár akinek szüksége van rá, az már most is aktiválhatja ezt a OneDrive appban. Ezen túlmenően a szoftver mentheti a Microsoft-fiókba a Windows rendszerbeállításait, a rendszerben tárolt belépési adatokat, továbbá képes visszaállítani a felhasználók által telepített modern alkalmazásokat és a manuálisan kitűzött indítóikonjaikat.

Négyféle típusú adat mentésére biztosít lehetőséget a Windows Backup Forrás: Microsoft

A Windows Backup már tesztelhető a Windows 11 fejlesztői előzetesében, feltehetően a rendszer ősszel érkező főverziójában válhat általánosan elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!