Elzárhatóak lettek a WhatsApp érzékeny csevegései

whatsapp
Hitelesítés mögé zárhatóak a WhatsApp érzékeny csevegései
Vágólapra másolva!
Jelszóval vagy ujjlenyomattal kell feloldani azokat a megtekintésük előtt.
Vágólapra másolva!

A WhatsApp tájékoztatása szerint széles körben elérhetővé vált a néhány hete nyilvánosan tesztelni kezdett Csevegés zárolása (chat lock) funkció. Ezzel extra hitelesítés mögé zárhatóak a különösen érzékeny tartalmú csevegések, hogy kisebb eséllyel tudjanak illetéktelenek beleolvasni azokba.

„Ha zárolsz egy csevegést, az üzenetváltás a bejövő üzenetek mappájából egy külön mappába kerül, ahol csak az eszközöd jelszavának megadása vagy biometrikus (pl. ujjlenyomat-alapú) azonosítás után lesz elérhető. A funkció az értesítéseknél is elrejti a csevegés tartalmát.

Szerintünk ez a funkció különösen azoknak lesz hasznos, akiknek időnként meg kell osztaniuk telefonjukat valamelyik családtagjukkal, illetve azokban a pillanatokban, amikor valaki más kezében van a telefonod egy különleges üzenet érkezésekor. A csevegés zárolásához rá kell koppintanod egy személy vagy csoport nevére, és ki kell választanod a zárolási lehetőséget. A csevegés megjelenítéséhez lassan húzd le a képernyőt a bejövő üzenetek mappában, majd add meg a telefonod jelszavát, vagy végezd el a biometrikus azonosítást.

A következő hónapokban további lehetőségeket vezetünk majd be a „Csevegés zárolása" funkcióhoz, egyebek mellett a társeszközökre érvényes zárolást és egyedi jelszó létrehozását a csevegésekhez, hogy a telefonon érvényestől eltérő jelszót használhass erre a célra" – olvasható a bejelentésben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!