Sajátjaként hirdeti az Intel processzorát a kínai cég

powerleader powerstar p3-01105 processzor cpu
Kinézet alapján távolról is gyanús a Powerstar P3-01105
Vágólapra másolva!
Állítása szerint messze gyorsabb a szintén hazai fejlesztésű konkurenciánál.
Vágólapra másolva!

Nagy csodálkozást keltett sajtótájékoztatót tartott szombaton a kínai PowerLeader számítógépgyártó, büszkén bemutatta az első sajátjaként hirdetett, a Windowszal is teljesen kompatibilis Powerstar P3-01105 asztali számítógépes processzorát. A gyártó szerint a semmiből felbukkant termék többször gyorsabb a Kínában kifejlesztett más központi egységeknél, de hivatalosan egyelőre csak annyit tudni róla, hogy 3,7 GHz-es órajelen működik.

Kinézet alapján távolról is gyanús a Powerstar P3-01105 Forrás: Powerleader

A processzor már első pillantásra is felettébb gyanús volt, a rendelkezésre álló képek és információk alapján pedig rövid időn belül fél tucat bizonyítékot sikerült gyűjteni arra, hogy egy átcímkézett, tizedik generációs Intel Core i3-10105(F) központi egységről van szó. Ez megmagyarázná a teljesítményt, a 4 magos és 8 szálas termék derekasan megállja a helyét a legtöbb számítógépben, még belépőszintű gamer konfigurációkba is jó választásnak bizonyulhat.

Nem tudni, hogy az átcímkézési akció milyen keretek között történt, azonban az első évben a PowerLeader 1,5 millió darab Powerstar P3-01105 processzoros számítógépet kíván értékesíteni, így rendkívül valószínű, hogy az Intellel hivatalosan együttműködve történik a gyártásuk.

Közelről pedig még gyanúsabb, hogy egy átcímkézett Core i3-10105(F) lehet a termék Forrás: ITHome

Az átcímkézés legvalószínűbb magyarázata, hogy a kínai techcégek jelentős adókedvezményeket kaphatnak a hazai fejlesztésű termékek piacra dobásakor, a PowerLeader pedig úgy próbálhat ügyeskedni, hogy technikailag megfeleljen az ezekre jogosító feltételeknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!