Bő kétmillió szobabiciklijét hívja vissza a Peloton

Peloton szobabicikli kerékpár szobakerékpár Lifestyle
Vágólapra másolva!
Az üléstámasz váratlan eltörése miatt a földre zuhanhatnak a Bike használói.
Vágólapra másolva!

Újból kellemetlen hírek érkeztek a prémium kategóriás futópadokat és szobabicikliket gyártó Peloton háza tájáról, a vállalat az USA területén 2,2 millió Bike szobabiciklijére jelentett be önkéntes visszahívást, a 2018 januárja és 2023 májusa között legyártott összes modell érintett.

Csuklótöréssel járt az eddigi legcsúnyább baleset Forrás: Peloton

A tájékoztatás szerint a üléstartó jelenti a problémát, az alkatrész a rendeltetésszerű használat ellenére váratlanul eltörhet. Eddig harmincöt balesetről van tudomása a Pelotonnak, ezek során tizenhárman sérültek meg, javarészt sebekkel és zúzódásokkal megúszták a balesetet, azonban egy vevő a csuklóját is eltörte a szobakerékpárról való váratlan lezúgás során.

Az érintett vevőknek nem szükséges visszaküldeniük a szobabiciklijüket, a cserealkatrész postás kiszállítással igényelhető a Pelotontól. A gyártó szerint a szobabicikli Egyesült Államokon kívül forgalmazott kiadásait, továbbá a Bike+ verziót nem érinti a visszahívás, azokon nem áll fenn az üléstartó eltörésének veszélye.

A Pelotonnak ez már a második komoly visszahívása az évek során, 2021 májusában a Tread+ futópadjához kellett ingyen szervizelést nyújtania, a hátsó részénél az tárgyakat kapott el és húzott be a vázába. A törvényi kötelezettségét megszegve a vállalat évekig elhallgatta az USA Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC) elől a dizájnhibát, ám egy gyermek halálával végződött balesetet követően már nem volt képes tovább titkolni azt. Az ügy miatt a Peloton idén januárban 19 millió dolláros bírság kifizetésébe egyezett bele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!