Tényleg annyi lehet Európában az egyik legnagyobb androidos mobilgyártónak

Oppo Find X6 Pro
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag kiürült az Oppo német weboldala, és tovább folynak a pletykák, miszerint a legtöbb európai országból távozhat az Oppo és a OnePlus.
Vágólapra másolva!

Az Oppo nemrég még a Huawei megüresedett helyét akarta átvenni Európában, és bár valóban az egyik legnagyobb androidos gyártó, a régióban nem lett akkora név és sláger, ahogy az alá épített OnePlus márka népszerűsége is erősen megkopott.

Egy ideje pletykálnak a gyártó európai piacról való távozásáról, aminek az oka nagyrészt szabadalmi, perekkel kapcsolatos okokra vezethető vissza. Az Oppo és a OnePlus tagad.

Oppo Find X6 Pro Forrás: stff.tv

Németországban mindenesetre közel egy éve nem árulhatja a mobiljait a gyártó, és most a német weboldala is gyakorlatilag kiürült. Egyetlen hirdetés maradt rajta, és egy kérdés a régi készülékek támogatásáról.

Belsős források továbbra is állítják, hogy június 30-án távozik Franciaországból is az Oppo. A cég a napokban a chiptervező részlegét is leállította, így a speciális, remek eredményeket adó MariSilicon chipnek is búcsút lehet inteni. És a Find X6 Pro sem valószínű, hogy eljutna Európába.

Az Oppo és a OnePlus szerint nem igaz, hogy távoznak az európai piacokról.