Drágábban adja az életét az NVIDIA vezetője

nvidia ces 2015
Vágólapra másolva!
Nyolc és félszeresére ugrott a Jensen Huang védelmére költött összeg.
Vágólapra másolva!

Szinte maszatolásnak tűnik a techipar biztos pontjaként jellemezni Jensen Huangot, a jelenleg hatvan éves tajvani-amerikai üzletember két társával együtt nem csak megalapította 1993-ban az elsősorban a GeForce videókártyákról közismert NVIDIA-t, de harminc éve megszakítás nélkül vezeti is azt.

Jensen Huang az imázsához tartozó bőrkabátjában Forrás: NVIDIA

A 16 milliárd dollár felettire becsült vagyona ellenére Huangra eddig nem volt jellemző a látványos biztonsági intézkedések alkalmazása, azonban az NVIDIA tőzsdefelügyelethez leadott dokumentációja szerint a január végével zárult üzleti évben megváltozott a helyzet: 756% növekedéssel 669 ezer dollárra, olyan 228 millió forintra emelkedett a biztonságának szavatolására költött összeg.

Az NVIDIA szerint a költekezés az iparban megszokottnak mondható és a vállalat érdekeit szolgálja, javarészt otthoni biztonsági szolgáltatásokra, továbbá sofőrös autóval való közlekedésre ment el az összeg. A befektetésnek köszönhetően Huang a munkájára fókuszálhat ahelyett, hogy a saját vagy a családtagjai életét féltené, ami pozitív hatással van a produktivitására.

A Huang védelmére költött összeg magasnak tűnhet, de szinte eltörpül ahhoz képest, hogy Meta évente 10 millió dollárt (~3,4 milliád forintot) biztosít Mark Zuckerberg épségének garantálására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!