Ezek most a legnépszerűbb fénykard-színek

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones Cinema science fiction adventure jedi Anakin Skywalker laser sword saber panoramic MAN SABRE SQUARE FORMAT
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones Year : 2002 USA Director : George Lucas Hayden Christensen. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem csak esztétikai szerepük van, reflektálnak a használójuk személyiségére.
Vágólapra másolva!

A magyarok óriási részétől eltérően a Star Wars iránt kevésbé érdeklődőknek elsőre jó eséllyel eszükbe sem jutna, hogy érdemi jelentése volna a Csillagok háborújában használt ikonikus fénykardok színének, csak a látványosságra törekvéssel hozzák kapcsolatba a többféle szín képernyőkön való feltűnését. Ez távol áll a valóságtól, a sokak által a sci-fi fegyverek etalonjának tartott fénykardok színe jelzésértékű, reflektál a forgatójuk személyiségére.

A fénykardok színe reflektál a használójuk személyiségére Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

A Google Trendek jóvoltából a mai Star Wars-nap apropóján fény derült rá, hogy az elmúlt évben melyik fénykard-színekre kerestek rá a leggyakrabban az Egyesült Államokban. A klasszikusak nincsenek köztük, ilyen sorrendben a narancssárga, a fekete, a sárga, a lila, továbbá a fehér izgatta leginkább az amerikaik fantáziáját.

A fénykardok színeinek jelentése

  • Narancssárga: viszonylag új szín a hivatalos kánonban, egyelőre meglehetősen rejtélyes a jelentése, javarészt az erő világos oldalához tartozók használják, de titokzatos gonosztevők kezében is felbukkantak már narancssárga fénykardok.
  • Fekete: a Tarre Vizsla mandalóri Jedi lovag által készített Sötétkard az erő és a vezetőség jelképe.
  • Sárga: az Erő világos oldalához tartozók által jellemzően használt kék, továbbá a sötét oldallal párosított vörös közti félutas megoldás, a sárga színű fénykardot használók Jedik realisztikusabbak és megfontoltabbak a két extrémhez tartozóknál.
  • Lila: a kék és a vörös fúziójaként létrejött lila fénykard Mace Windu Jedi mester sajátja, a nemesség és bölcsesség szimbóluma.
  • Fehér: Ahsoka Tano egykori padawan egyedi fénykardjának színe, vörös kristályok Erő segítségével való megtisztításával jött létre, a sötét oldal rabságából való kitörés jelképe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!