Nem érhető el egy amerikai államban a PornHub

cherie deville
A szokásosnál szolidabban öltözködött Cherie DeVille pornószínésznő magyarázza el a PornHub látogatóinak, hogy miért nem érhető el Utah államban a pornóoldal
Vágólapra másolva!
Szex helyett csak tájékoztatást kapnak a pornószínésznőtől a látogatók.
Vágólapra másolva!

Óriási sokk érte az amerikai Utah államban pornográfiát nézni kívánó közönséget, a híres-hírhedt MindGeek pornóbirodalom összes webhelye elérhetetlenné vált számukra, a PornHub mellett többek közt a Brazzers, a YouPorn, továbbá a Redtube is érintett.

A szokásosnál szolidabban öltözködött Cherie DeVille pornószínésznő magyarázza el a PornHub látogatóinak, hogy miért nem érhető el Utah államban a pornóoldal Forrás: PornHub

A helyzet okát egy korellenőrzési törvény jelenti, amely alapján a pornóoldalak üzemeltetőinek az életkor igazolása érdekében 2023. május 3-tól okmányokat kell kérniük a látogatóktól. A MindGeek szerint ez nem racionális elképzelés, hiszen egyrészt kényelmetlen, másrészt a webhelyeinek látogatói nem kívánnak pornóoldalaknak igazolványok villantani, harmadrészt pedig a korellenőrzés kikényszerítése veszélyes és illegális webhelyekre terelheti a pornót nézni kívánó közönséget.

A vállalat úgy gondolja, hogy egy központi portálon való egyszeri korellenőrzést követően a látogatók eszközeihez kellene kötni az azonosítást, azaz a készülékek alapján állapítanák meg a pornóoldalak, hogy beengedhetik-e az adott személyt. A kivitelezés konkrét módja nem világos, de műszakilag nem tűnik kevésbé problémásnak, mint az igazolványok bekérése.

Abban reménykedik a MindGeek, hogy a pornóoldalainak eltűnése által keltett népharag miatt hajlandóak lesznek felpuhítani a törvényt a politikusok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!