3+1 kiváló ingyenes villámjáték mobilra

mobil, okostelefon, játék, ingyenes
Utazás közben, vagy egy hosszabb várakozás közben nagyon jól jöhetnek ezek az ingyenes játékok.
Vágólapra másolva!
Olyan darabokat gyűjtöttünk válogatásunkba, amelyek akkor is szórakoztatóak, ha csak pár perce van az embernek.
Vágólapra másolva!

Okostelefonra is egyre több nagyívű, komoly játék jelenik meg, amelyek megtanulása hosszú időt vesz igénybe. Ezek azok az stratégiai, RPG vagy akció programok, amelyek már-már a komoly PC-s vagy konzolok komplexitását idézik, és ebből fakadóan csak akkor van értelme megnyitni őket, ha az embernek van rájuk legalább húsz-harminc perce. A Call of Duty: Mobile Battle Royale módjában a tiszta játékidő akár több mint húsz perc lehet egy-egy összecsapás során, amelyeket nem lehet megszakítani, vagy elmenteni a játék állását.

Utazás közben, vagy egy hosszabb várakozás közben nagyon jól jöhetnek ezek az ingyenes játékok. Forrás: Origo

De nincs mindenkinek, mindig erre módja, és lássuk be sokszor kedve sem. Előfordulhat, hogy valaki csak pár perces kikapcsolódásra vágyik, de nekik sem kell szomorkodniuk, hiszen akad rengeteg kedvükre való darab az óriási kínálatban. Szó szerint több ezer ilyen "villámjáték" közül lehet válogatni ma már, amelyek között ráadásul rengeteg az ingyenes darab. A fő probléma már nem is a mennyiséggel, hanem a minőséggel van. Ugyanis rengeteg a digitális hulladék ebben a kategóriában, de szerencsére azért akadnak épkézláb, kifejezetten szórakoztató darabok is. Ezek közül válogattunk össze négyet, amelyet jó szívvel tudunk ajánlani.

Mighty Doom

A híres Doomnak van könyv és filmverziója, és már készült belőle egy telefonos adaptáció is. A Mighty Doom nevű program szerencsére nem kívánja megidézni a PC-s változatot, hanem teljesen más irányból közelíti meg a legendát. A lényegét nem tudja és akarja megtagadni szerencsére, hiszen a hangsúly a harcon és a pokoli lények öldöklésén van. De nem egy 3D-s környezetben, hatalmas labirintusokban játszódik, hanem egy kis pályán, és felülnézetből látjuk a főhősünket, Doom Guyt.

A klasszikus Doom-ot már mobilon is lehet játszani. Forrás: Origo

A kis pályák egymást követik, és természetesen találkozunk főellenségekkel, illetve fejleszthetjük is a felszerelésünket. A program nagyon szórakoztató, és mivel egyre tovább és tovább jutunk, így a sikerélmény is megvan, a kihívás pedig óriási, hiszen a rémségek végtelen hullámokban érkeznek.

A Mighty Doom innen tölthető le Androidra és innen iOS-re.

Connect Dots

Teljesen más vizekre evezünk, hiszen a Connect Dots egy ízig-vérig logikai játék, ahol csak az eszünket kell használni. A szabályok egyszerűek, hiszen adott egy négyzet alakú pálya néhány mezővel, amelyen különböző színű pontok helyezkednek el, mindegyikből két darab. A játékosnak pedig az a feladata, hogy ezeket a pontokat összekösse egy vonallal úgy, hogy azok nem keresztezhetik egymást.

A logikai játékokkal is könnyen telik az idő. Forrás: Origo

Ez egyszerűen hangzik, ami így is van, amíg kevés ilyen pont van, és kevés mező. De amint ezek száma nő, a feladat irtózatosan nehézzé válik. A Connect Dots egy elképesztően addiktív alkalmazás, amelyet bármikor félbe lehet hagyni, és akár rövid időre is elő lehet venni, hogy ez ember végezzen egy-két pályával, vagy gondolkozzon a feladatokon.

A Connect Dots innen tölthető le Androidra.

Super Soccer Champs '22

Végre egy egyszerű, de nagyszerű focijáték! Ez a Super Soccer Champs '22, amelyben a pályát felülről látjuk és mindössze egy virtuális joystickkal, valamint két virtuális gombbal el is intézték az egész irányítást. Nincsen túlbonyolítva, a meccsek pörgősek, két percig tartanak, de ez alatt rengeteg minden történhet.

Aki a focit szereti, annak is tudunk ajánlani ingyenes játékot. Forrás: Origo

A menedzser funkciókat sem hagyták ki a programból, amely nem túl szép, de tényleg nagyon élvezetes. A kihívás hatalmas, az alkalmazás ugyanis egyáltalán nem könnyű, viszont szerencsére az ügyesség sokat számít, így papíron az erősebb csapatokat is le lehet győzni.

A Super Soccer Champs '22 innen tölthető le Androidra.

Data Wing

Természetesen az ilyen "villámjátékok" közül a versenyek sem hiányozhatnak. Egy igazán érdekes, különleges, ám nagyon szórakoztató darabot választottunk. Ez a Data Wing, amelyben nem autókat, járműveket, hanem egy világító, maga után színes csíkot húzó háromszöget kell irányítanunk, egy virtuális digitális térben előre megrajzolt, viszonylag rövid pályákon.

A Data Wing egy rendhagyó versenyes játék. Forrás: Origo

Van, hogy az idő ellen kell versenyezni, de előfordul, hogy más hasonló objektumokat kell legyőzni. A Data Wing irányítása remek, a "rendes" versenyekhez hasonlóan itt is sok múlik a pályák ismeretén, de végső soron az ügyesség számít ebben a kifejezetten látványos applikációban.

A Data Wing innen tölthető le Androidra és innen iOS-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!