A Firefox is búcsúzik a régi Windowsoktól

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Kapnak némi haladékot a felhasználók, de semmi sem tart örökké.
Vágólapra másolva!

A Windows 7 és Windows 8.1 év eleji nyugdíjazását követően a Google Chrome és a motorját használó alternatív böngészők villámgyorsan befejezték a rendszerek támogatását, az aktuális kiadásaik már nem futtathatóak rajtuk. A Mozilla Firefox maradt az egyetlen olyan közismert böngésző, amelyből naprakész verzió érhető el a kivénhedt Windowsokon.

Steve Ballmer a Windows 7 piacra dobásának alkalmából szervezett sajtóeseményen Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Mozilla illetékesei most végre kitalálták, hogy mit kezdenek a régi Windowsokat használókkal. A szervezet tájékoztatása szerint az utolsó támogatott főverzió a 2023. július 4-én befutó Firefox 115 lesz az operációs rendszerekre, ám ez hosszan támogatott (ESR) kiadás lévén 2024 szeptemberéig kap majd biztonsági javításokat. Az érintett internetezőket a Mozilla automatikusan átállítja majd a böngésző ESR kiadási csatornájának használatára.

Ennek megfelelően a Firefox 116 már nem lesz telepíthető Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekre, a felhasználók idén július és jövő szeptember között már csak biztonsági javításokat kapnak majd a 115-ös főverzióhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!