Ezek az androidos világ első AirTag-riválisai

chipolo one point követőkütyü tracker
Chipolo ONE Point
Vágólapra másolva!
Gyárilag támogatják a Google Készülékkeresőt a Chipolo új követőkütyüi.
Vágólapra másolva!

A jelentőségéhez képest aránytalanul kevés visszhangot kiváltott bejelentéssel szolgált a Google, a Készülékkereső szolgáltatásának kibővítésével közvetlen riválist állít az Apple Find My rendszernek. Ennek köszönhetően az androidosok nagyon hamarosan automatikusan segíthetnek megkeresni egymás mobiljait, okosóráit, vezeték nélküli fülhallgatóit, vagy épp követőeszközeit, az elveszítettnek jelölt eszközök hatósugarába érve a telefonjaik jelentik majd azok földrajzi helyzetét a gazdáiknak.

Chipolo ONE Point Forrás: Chipolo

A Készülékkereső fejlesztéseinek leleplezése nem okozott meglepetést, már hónapokkal ezelőtt kiszivárgott, hogy a Google nagy erőkkel dolgozik az új funkcióin. Emellett a pletykák arról is szóltak, hogy a megújult Készülékkereső bejelentésével együtt a Google piacra dob majd egy saját fejlesztésű AirTag-riválist, viszont a Grogu kódnéven emlegetett kütyüt egyelőre nem jelentette be a vállalat.

Ez nem jelenti azt, hogy ne válnának hamarosan elérhetővé a Készülékkeresővel kompatibilis első követőkütyük, a Chipolo jóvoltából már elő is rendelhetőek kerek One Point és a kártyaszerű Card Point modellek. Egyenként vásárolva az előbbi 34 euróba (13 ezer forintba), míg az utóbbi 39 euróba (nettó 15 ezer forintba) kerül, a vevők júliusi közepi kiszállításra számíthatnak.

Chipolo Card Point Forrás: Chipolo

A fizikai megjelenésen kívül két fő különbség van a követőkütyük között: a kerek 105 decibeles hangerővel képes pittyegni és cserélhető elemet használ, míg a kártyaszerű 120 decibelre képes, a beépített elemének lemerülésekor pedig csereprogramon keresztül másikat kell venni helyette. A One Pointban körülbelül évente szükséges elemet cserélni, míg a Card Point cseréje előreláthatóan kétévente lesz esedékes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!