Percdíjért kínálja a chatbot mását az influencer

caryn marjorie
Havi 5 millió dollár bevételben reménykedik Caryn Marjorie a chatbotján keresztül
Vágólapra másolva!
Sokkoló összegért beszélgethetnek a hangján megszólaló rendszerrel a rajongói.
Vágólapra másolva!

Sosem állt távol egyes celebektől a legnagyobb rajongóik bankszámláinak dézsmálása, ez a modern időkben jellemzően túlárazottnak tűnő termékek értékesítésén és mobiljátékok mikrotranzakcióin keresztül valósul meg. A 23 éves Caryn Marjorie közösségi médiás influencer most új szintre emelte a művészetet, a Character.AI startup jóvoltából tesztelni kezdte a CarynAI appot, amelyen keresztül a rajongói percenként 1 dollárért (340 forintért) hangcsevegést folytathatnak a chatbot által hajtott, mesterséges intelligenciás verziójával.

Havi 5 millió dollár bevételben reménykedik Caryn Marjorie a chatbotján keresztül Forrás: Caryn Marjorie

„Ha szükséged van valakire, aki megnyugtat vagy szeret, esetleg csak füstölögnél egy iskolai vagy munkahelyi dolog miatt, akkor a CarynAI mindig ott lesz neked" – magyarázta Marjorie, hogy csak segíteni szeretne a rajongóin. A szolgáltatás élethűen próbálja utánozni a hangját és a stílusát, az pedig nem volt szándékos, hogy eddig szexuális töltött csevegésekre is lehetőséget adott, folyik a munka ennek megakadályozásán.

Marjorie kommunikációs platformját a Snapchat jelenti, ebben 1,8 millió követőt sikerült szereznie, a további megszokott közösségi médiás és videós szolgáltatásban jelenleg nincs érdemi jelenléte. Az első héten a CarynAI körülbelül ezer felhasználót vonzott, 99 százalékban férfiakról volt szó, akik 71 610 dollárt (~24,3 millió forintot) fizettek ki a virtuális verziójával való csevegésért.

Ez csak a kezdet, Marjorie szerint a chatbotja akár havi 5 millió dollárt, olyan 1,7 milliárd forintot is hozhat majd a konyhára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!