Lemészárolta a konzolos csalókat az Ubisoft

rainbow six
Ez nem csak a lövöldözésről szól
Vágólapra másolva!
Véget ért a móka azoknak, akik egérrel és billentyűzettel játszottak a Rainbow Sixben.
Vágólapra másolva!

Konzolokon rendkívül kijönnek a játékosok közti motorikus ügyességi különbségek a belső nézetű lövöldözős játékokban, hiszen a kontrollerek analóg karjai csak esetlen kameramozgatást tesznek lehetővé, a többségnek választania kell a gyors pásztázás és a precíz célzás között. Számítógépeken jobb a helyzet, hiszen az egérrel egyszerre lehet gyorsan pásztázni és precízen célozni.

Egérrel és billentyűzettel tettek szerint óriási versenyelőnyre az adapteres csalók a Rainbow Six Siege-ben Forrás: Ubisoft

A gond miatt kisebb iparág épült az olyan adapterek készítése köré, amelyek lehetővé teszik konzolokon a játékok egérrel és billentyűzettel való irányítását. Ezek a csatlakoztatásukkor kontrollereknek adják ki magukat a konzolok számára, de valójában csak emulálják azok jeleit az egérről és billentyűzetről kapott bemenet alapján. A kütyüket nem specifikusan online játékokban való csalásra találták ki a gyártóik, de a borítékolhatónak megfelelően erre a célra is bevetik őket a piszkosan játszó gamerek.

A hírek szerint az Ubisoftnak sikerülhetett leszámolnia az adaptert használó csalókkal, a MouseTrap névre hallgató csalásdetektáló funkcióval lehetetlenné tette a Rainbow Six Siege konzolos változataiban a használatukat. Nagyon úgy tűnik, hogy a csalók nem lesznek képesek mit kezdeni a helyzettel, a MouseTrap az egeres irányítással együtt járó, az analóg karétól eltérő bemeneti mintázatok alapján detektálja a csalást.

Negatív mellékhatásként az Ubisoft véletlenül egyedi hangolású Xbox Elite kontrollert használókat is kitiltott a játékból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!